SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Kilka pytań

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1357

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 22 Wiek 27 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 445
Witam mam do was kilka pytan które sa dla mnie nie jasne.
1. Co to jest to biale ktore pojawia sie podczas smazenia kurczaka smaze na smalcu (pokazane na zdjeciu) Ktos wytlumaczy mi co to jest i dlaczego sie pojawia?
2. Czy mozna smażyć na pergaminie?
3. Jezeli smaze kurczaka to traci jakas cześć bialka które zawiera? Jesli tak to ile i jak tego uniknąć
Pozdro.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5992 Napisanych postów 10052 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214323
1. Wydaje mi się, ze mięso się scina na krawędziach jak to w normalnym procesie smażenia na tłuszczu. Chyba, że jest tam cos czego nie widzę ?
2. Na pergaminie możesz smażyć
3. Kurczak podczas smażenia nie traci białka; ważysz przed obróbką termiczną i przyjmujesz ilosć białka dla surowego produktu. Po obróbce białka będzie tyle samo
1

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11372 Napisanych postów 72640 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958100
nic dodać , nic ująć :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14655 Napisanych postów 53128 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400416
Tzn., podczas obróbki chyba jakieś tam straty są, ale nie należy na nie zwracać uwagi, tylko liczyć przed obróbką

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 358 Napisanych postów 953 Wiek 124 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 53586
To białe to efekt denaturacji białka, czyli inaczej "ścinania się" białka pod wpływem wysokiej temperatury. Powyżej 42 stopni celsjusza zaczyna się proces nieodwracalnej denaturacji białek. Plus oczywiście troszkę tłuszczyku może tam wychodzić. Ogólnie normalna rzecz.

Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl 
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png 

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

FIT Chlebek bananowo-orzechowy - takiego jeszcze nie jedliście!

Następny temat

Smażenie na oleju

Wiecej