sfd logo sfd sklep ikona SKLEP z odżywkami

SFD.pl Przygotowanie do zawodów

Dodaj odpowiedź

Kacper Tofil - Przygotowania do sezonu 2017

Wysłana -
Cześć jaki stosunek masz do tłuszczy w diecie bo widzę że tylko tyle co z mięcha i jaj ??
Wysłana -
Uważam że są bardzo potrzebne tym bardziej jak ktoś jest naturalem, regulują wiele czynników gospodarki hormonalnej oraz lipidy, u kobiet to już w ogóle jeśli celem nie jest scena to nie schodziłbym do b. niskich wartości.
U siebie zapomniałem dopisać że wpada dodatkowo jakieś 20 kaps omegi 3 dziennie ale i tak ten fat będe stopniowo dodawał, na razie schodzę z T3 więc większa ilość ww i niski fat powinien pomóc trzymać metabolizm na odpowiednich obrotach. Kolejny aspekt takiego ustawienia makro to narastający głód który pozwoli mi potrenować trochę głowę w warunkach gdzie chce się podjadać, trzeba się z tym gó**em uporać.
Wysłana -
Super opcja z tą wołowiną :) orientujesz sie ile kosztuje taka polędwica bezpośrednio od dostawcy ?
Wysłana -
Nie mam pojęcia, sklepie koło 90 zł za kilo więc trochę przegięcie. Jednak po tygodniu jedzenia muszę stwierdzić że idzie sie tym przejeść, polędwica jest genialna do steków ale jednak steki najlepiej smakują podane na świeżo/gorąco... Nie będe mielił polędwicy wołowej na burgery bo to lekka abstrakcja Więc optymalnie było by zrobić jakiś mix np ligawa z rostbef'em albo dać karkówki troszkę. Coś się pomyśli bo jednak burgery się szybko je i dobrze wchodzą nawet zimne.
Wysłana -
fajna sprawa
no i podoba mi się Twoje podejście tak ogólnie do tego wszystkiego, jak bedziesz w Bieszczadach w 2 połowie wrzesnia to mozemy sie ustawić na browara
Wysłana -
Toz to byłaby profanacja z polędwicy robić burgery :P
Tak, w sklepie zdecydowanie za droga jest, żeby zrobić z niej główne źródło białka w diecie kulturystycznej
Wysłana -
Z polędwicy można by pieczeń zrobić, a na zimno skrojoną wszamać.
Choć w sumie idea jedzenia grubej porcji woła na zimno jest słaba, krew i woda zdążą się wysuszyć i będzie pewnie guma

Polędwicy taniej jak za 60zł nie kupisz, chyba, że u znajomego
Wysłana -
Dobre mięso wołowe robione w grillu elektrycznym nawet po ostygnięciu jest całkiem miękkie i "jadalne"
Przynajmniej ja tak robie, za to z patelni robi się często podeszwa po ostygnięciu


Zmieniony przez - wiktor.grybos w dniu 6/9/2017 7:25:08 PM
Wysłana -
Jak zmielisz to nawet udziec lekko wchodzi w postaci burgerow i nie trzeba tego godzinami dusić. Ogólnie powiedzmy sobie szczerze, wół najlepiej smakuje jak ma chociaż te 10-15 % fatu
od poniedziałku pobawie się trochę w mieszanki jako że mam maszynkę do mielenia, może coś przelomowego wymyślę hah
Wysłana -
mi na steki bardzo przypadła ligawa wołowa, cena jeszcze znośna w porównaniu do poledwicy a naprawdę smaczna. Z rostbefu,antrykotu wychodził mi podeszwy. Do zmielenia najlepszy wg mnie jest mix łopatki wołowej i szynki wieprzowej - cenowo i smakowo najlepszy kix jak dla mnie.
Strona 21 z 21
Dodaj odpowiedź