SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Jogurt SKYR

Wysłana -
nie widziałem jeszcze w żadnym sklepie
Wysłana -
też tylko te małe widziałem, takiech wielkich jeszcze nie, dziś właśnie z owocami wleciał
Wysłana -
Pewnie kwestia czasu, bo jeszcze nie dawno nikt o Skyrze nie słyszał
Wysłana -
SKYR w dużym opakowaniu przydałby się bardzo.
Najbardziej chwalony jest naturalny SKYR typu islandzkiego z Bierdry, czasami są na niego promki.
Białko w SKYR to ok. 30% serwatka i 70% kazeina, więc mamy tu do czynienia z białkiem trochę "szybciej wchłanialnym" niż w serku wiejskim.
Więcej o nabiale pisał i mówił ostatnio na swoim Fejsie dietetyk dr Damian Parol, odsyłam tam zainteresowanych :)
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź