SFD.pl Odżywianie i Odchudzanie

Dodaj odpowiedź

Jak zachować kompromis między ładną sylwetką a jedzeniem słodyczy i tłustych mięs?

Wysłana -
deja vu
Patelnia grillowa to patelnia jak każda, tyle, że wzroki robi - można używać bez przeszkód.
Czyli z grillowaniem to ona za dużo nie ma wspólnego i potrawy na niej przyrządzane są tak samo niezdrowe jak na płaskiej patelni?
Ale chyba kaloryczność jest trochę niższa, bo tłuszcz ocieka do rowków?

deja vu
Sałatki jak najbardziej - liczy sie dobór składników - kiepski tuńczyk, z kiepska kukurydzą - to słaby odżywczo posiłek.

Tak, wiem, że ogólnie sałatki są dobrym wyborem że względu na warzywa i zimne tłuszcze. Ale ja pytam tutaj o konkretną sałatkę. Przede wszystkim o tego śledzia w majonezie i śmietance. Majonez nie jest chyba zbyt zdrowy i jest bardzo kaloryczny. Ale te dwa razy w tygodniu?

deja vu
Ryby jada się po obróbce termicznej. Wyjątek stanowi Smeagol; - on je ryby na surowo

Tak, wiem, że ryby jadamy po obróbce. Tylko właśnie zastanawia mnie czy nie tracą wtedy tych cennych omega-3 podczas smażenia, grillowania, pieczenia (czy nawet gotowania?). Bo w oleju czy oliwie właśnie te nienasycone omega-3 tracą zdrowe właściwości i stają się toksyczne gdy je smażymy czy (chyba też) pieczemy. Tak przynajmniej czytałem.

A Smeagol to i królika surowego zje. :D

deja vu
Steki się smaży. Nie widzę innej możliwości zrobienia steków.

Na czym najlepiej?
Wysłana -
Najlepeij na grillowanej parelni. W zasadzie nie trzeba tłuszczu ponieważ smaży się chwilkę.

https://potreningu.pl/articles/3308/jak-usmazyc-dobry-stek


Zmieniony przez - domer w dniu 2018-03-19 12:51:08
Strona 4 z 4
Dodaj odpowiedź