SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak przyrządzić wołowinę (poledwica) na parze,grillu?

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4721

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 288 Wiek 2 lata Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1447
Jak przyrządzić wołowinę i jest to polędwica wołowa na parze,grillu?Czy tak samo jak piersi z kurczaka a piersi z kurczaka zawijałem folią .I ile gotować polędwicę na parze,grillu i jakie przyprawy.Proszę o pomoc
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 60 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 10630
Nie no człowieniu...polędwicę to na max rozgrzaną patelnię, dajesz łyżeczkę masła i łyżkę oliwy i jazda, do tego fajnie wrzucić rozmaryn w gałązce. W zależności jak gruby stejk i jaki chcesz uzyskać smażysz mięcha 1,5min - 3min z jednej strony NIE DOTYKAJĄC GO ! Druga opcja na grillu, ale musi być w CIUL dobrze rozgrzany...no i postępujesz de sejm.

Na parze to se cycki z kury rób.


Zmieniony przez - pixeloza w dniu 2017-08-15 21:24:13
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4448 Napisanych postów 35740 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 262815
Na grillu to steka

Na parę to szkoda polędwicy

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 29915 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
słuchaj K_PS bo od wołowiny jest tutaj specmasterem :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Polędwicę na grillu ew. patelni , na wysokim ogniu , na szybko , żadnej pary

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5992 Napisanych postów 10052 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214323
j/w grill! i to krótko
a z polędwicy to najchętniej tatara bym zrobiła

a jesli chodzi o przyprawy to same sól i pieprz powinny zrobić robotę


Zmieniony przez - missInvincible w dniu 20/07/2017 12:57:51

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Usunięty przez Banan za pkt 7 regulaminu
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4 Wiek 33 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 185
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 93281 Napisanych postów 362775 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1664104
Fajny ten grill.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4 Wiek 33 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 185
Prawda :D Zwykle smażę na 250-300 stopni. Świetnie utrzymuje temperaturę i łatwo się rozpala ;)


Zmieniony przez - yeschef w dniu 2017-07-20 22:40:30
...
Napisał(a)
Usunięty przez Banan za pkt 1 regulaminu
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11373 Napisanych postów 72640 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958107
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 288 Wiek 2 lata Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1447
Ale na patelni jak się usmaży to dużo wartości się będzie tracić i mnie interesuję na grillu i na parze najbardziej.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17681 Napisanych postów 132075 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460293
Nic nie stracisz żadnych wartosci, a polędwica z pary to bez smaku będzie, poza tym to jest krótka obróbka termiczna nie stracisz nic.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Wiecej