SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jak przygotowujecie posiłki ???

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1260

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 118 Napisanych postów 233 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6245
Witam,pytanie może banalne ale interesuje mnie jak przygotowujecie posiłki. Chodzi mi dokładnie o to jak liczycie białko węgle i tłuszcze. Są to gotowe gramatury czy może za pomocą wagi lub jakiejś rozpiski przygotowanej przez dietetyka lub trenera. Ja osobiście czytam etykiety i dostosowuje gramaturę z reguły na oko bo len że mnie żeby wszystko wazyc.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Zdecydowanie waga kuchenna to podstawa w określeniu ilości pożywienia niezbędnego do spożycia. Na oko nie ma żadnej kontroli diety i efektów.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
Wpierw rozpisujesz sobie dietę wraz z gramaturą i potem gdy przygotowujesz jedzenie używasz wagi

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 118 Napisanych postów 233 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6245
To przy 3270 kcal ( w moim przypCki
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 118 Napisanych postów 233 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6245
To przy 3270 kcal w moim przypadku i 5 posiłkach jak to z głową zrobić żeby nie przedobrzyc ? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
Nie rozumiem? Rozpisujesz sobie dietę na te 3300kcal, a potem tylko odważasz produkty przed obróbką termiczną

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51563 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Waga kuchenna + aplikacja Vitascale
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6265 Napisanych postów 76018 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754780
Ilości wyliczone w diecie mamy w dzienniku żywieniowym potreningu.pl a w kuchni używamy wagi elektronicznej.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 118 Napisanych postów 233 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6245
Jednak muszę zacząć używać wagi
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 6 Wiek 32 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 323
Cześć, z treści Twojej wypowiedzi wnioskuje że nie prowadzi Cię trener ani dietetyk więc puki co nie przejmuj się takimi pierdołami rób na oko tak jak robisz i bedzie dobrze. Od przejmowania się jest właśnie osoba prowadząca, uważam że szkoda głowy na dokładność co do cala jeśli chodzi o podejście rekreacyjne. Nie daj się zwariować. Pozdrawiam
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 118 Napisanych postów 233 Wiek 37 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 6245
Nikt mnie nie prowadzi. Sam wszystko ogarniam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
Czyli jak go nikt nie prowadzi, to np. treningi też może robić na odpyerdol?

"od przejmowania się jest osoba prowadząca" - to raczej nam powinno bardziej zależeć na tym co robimy a nie osobie prowadzącej, osoba prowadząca ma nas wspierać swoim doświadczeniem i odpowiednio kierować

Waga w kuchni to podstawa, bez tego raz zje o 500kcal za dużo, raz o 500kcal na mało, a potem będzie się dziwić że ani to nie może nabrać masy, ani przeprowadzić redukcji.




Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2017-08-10 01:22:04

Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2017-08-10 01:23:23

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zapotrzebowanie kaloryczne

Następny temat

Dieta na masę do oceny, 65kg

WHEY premium