SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Jak mięso wołowe,drobiowe i warzywa sporządzić na patelni grillowej?

Wysłana -
Jak mięso sporządzić np;wołowinę,piersi z kurczaka i warzywa inne potrawy dla kulturystów bez tłuszczu na patelni grillowej z pokrywką.Kupiłem patelnię grillową i jak sporządzić wołowinę i piersi z kurczaka ,ryby i warzywa i czy można zawinąć folią aluminiową i czym nasmarować patelnię czy olejem kokosowym i jakie przyprawy dodać i ile gotować minut gotować.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
aktywny27
Jak mięso sporządzić np;wołowinę,piersi z kurczaka i warzywa inne potrawy dla kulturystów bez tłuszczu na patelni grillowej z pokrywką.Kupiłem patelnię grillową i jak sporządzić wołowinę i piersi z kurczaka ,ryby i warzywa i czy można zawinąć folią aluminiową i czym nasmarować patelnię czy olejem kokosowym i jakie przyprawy dodać i ile gotować minut gotować.

Witaj.
Tak właściwie to patelnia grillowa nie różni się niczym od zwykłej. Ma jedynie ryfle. Pytanie jakiej jakości zakupiłeś tą patelenię. Czy teflon czy żeliwo. Każdego mięso można przygotować bez tłuszczu ale nie każde bedzie smaczne.
Wysłana -
Ja zawsze patelnie delikatnie przesmaruje jakimś tłuszczem czy spsikam sprayem https://www.sfd.pl/sklep/PAM_Conagra_Foods_PAM_cooking_spray-opis3211.html

Ryby filet bym nie dał gołej bo się przyklei chyba że całą ze skórą, wołowinę zależy jaką stek się robi chwile, burgera też, jakiś udziec czy inne części, juz trzeba by dusić, pierś szybko się robi, jakieś tłustsze miesa, karkówka np ona już sama puści tłuszcz podczas obróbki, wszytsko zależy od tego jaką potrawę chcesz zrobić. Np cebula się zrobi szybko, czy pieczarka, cukinie czy papryka trochę dłużej trzeba potrzymać.
Wysłana -
najlepiej lekko przesmarować patelnię lub mięso tłuszczem, chociaż na upartego można i bez - zależy jakiej jakości jest patelnia
pierś z kurczaka np. można rozbić lekko tłuczkiem, wtedy im cieńszy jest filet tym szybciej go usmażysz i ryzyko, że się przyklei czy przypali bez tłuszczu jest znikome
mięso najepiej natrzeć przyprawami przed smażeniem - to już wedle uznania (do piersi np. sól, pieprz, papryka słodka, ostra, czosnek, może jakieś zioła); wołowinę tak samo - ja np. jedynie solę i pieprzę a stopień wysmażenia zależy od indywidualnych prefrencji, nie da się powiedzieć jak długo smażyć bo będzie to zależało od grubości mięsa
Wysłana -
A jak chcesz mięso i warzywa z patelni - razem - poszukaj przepisów, które mają w nazwie "stir fry", chociaż to nie są dania dedykowane na patelnie grillową, ale tez wyjdzie.


Zmieniony przez - deja vu w dniu 2018-01-29 16:00:29
Wysłana -
Taką mam:
Wysłana -
http://www.mamkuchnie.pl/gotujemy/103/granitowa_radosc_z_gotowania,4114-31836.html 
Wysłana -
Taka :
Wysłana -
http://allegro.pl/patelnia-grillowa-galicja-granita-26cm-z-pokrywa-i7126949061.html 
Wysłana -
Przepisów jest dużo ale szukam przepisów dietetycznych dla kulturystów.
Wysłana -
Ale co to są dla Ciebie przepisy dietetyczne ?
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź