sfd logo sfd sklep ikona SKLEP z odżywkami

SFD.pl Szybkie pytania bez logowania

Dodaj odpowiedź

Jajecznica ze szpinakiem

Wysłana -
Siema chce sobie jutro zrobić jajecznice ze szpinakiem , kupiłem taki szpinak tylko nie wiem jak to zrobić mam go wyjąć na noc żeby się rozmroził ? Czy taki zamrożony jutro usmażyć z jajecznicą ? Bo na opakowaniu coś pisze że można zamrożony od razu na patelnie, i czy 10g masła starczy żeby usmażyć taką jajecznicę ? nie chce dawać więcej bo mi się makro nie będzie zgadzać

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Witaj,
jak najbardziej możesz dać zamrożony. Rozmrozi się na patelni. A 10g masła spokojnie powinno wystarczyć
Wysłana -
Tylko jak wrzucisz ten szpinak na patelnie to najpierw go odparuj by uciekła z niego woda i potem dodasz masło i jajca bo jak do zamrozonego dasz jajka to Ci to nie wyjdzie
Wysłana -
Zrobiłem dziś wrzuciłem 10g masla na patelnie potem ten zamrozony szpinak , smazylem go jakies 10min i potem jajka i wyszło dobrze
Wysłana -
No i zrobiłeś tak jak powinny być, a jak smakowało, to myślę że to najlepszy dowód Mogłeś dać jeszcze czosnek do tego spinaku Szpinak dość fajnie się z nim komponuje
Wysłana -
Lubie duszony szpinak na masełku i czosnku ale lepiej liście się tu sprawdzają
Wysłana -
Czy taki szpinak ma takie same wartości odżywcze co taki nie mrożony ?
Wysłana -
Raczej dużej różnicy nie będzie, nie ma co się przejmować.
Wysłana -
Mrożenie przemysłowe podobno powoduje mniejsze straty niż mrożenie domowe
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź