SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Jajecznica wg mnie.

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 15710

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 254 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3374
Gdy w niektorych dziennikach widze zdjecia niedbale przyrzadzanych jajecznic robi mi sie niedobrze.

Zrobmy ja tak, by jadlo sie ja naprawde ze smakiem, w koncu
jajecznica to jedno z podstawowych dan kulturystow.

1. Oddzielamy zoltka od bialek. To wlasnie bedzie odrozniac ta jajecznice od innych - bialko ma byc sciete, a zoltko - plynne.




2. Dodatki wedle uznania, ja dodalem cebule i pomidor




3. Do podsmazonych warzywek wlewamy bialko i mieszamy, czekajac az sie zetnie.




4. Gdy bialko jest juz niemal calkowicie sciete wlewamy zoltka i mieszamy.




5. Gdy uznamy, ze mamy odpowiednia dla nas konsystencje ladujemy wszystko na talerz Otrzymujemy jajecznice-paste, mozna ja sobie nalozyc na chleb i jesc jak kanapki Ale ja wole tradycyjnie przegryzac chlebkiem.





Orientacyjne wartosci odzywcze dla 100g jajecznicy:
131 kcal
Bialko - 10g
Tluszcz 10g
WW - 1g

Zycze smacznego.



Zmieniony przez - miczelx w dniu 2008-10-15 11:29:03
1
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 479 Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 4689
Łap soga;)

Zarzywasz , wygrywasz

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 30 Napisanych postów 2733 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16414
Nie trzeba odlaczac zoltka od bialka.Duzo osob robic tak (ja tez),ze jak cale jajka sa na patelni to miesza sie delikatnie bialko i ono szybko sie scina,a dopiero pozniej miesza sie zoltko.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 62 Napisanych postów 11895 Wiek 35 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 164753
ja tam w oddzielania sie nie bawie wlewam całość na patelnie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 82 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 8473
Wygląda apetycznie.... łapaj sogacza

Wstrzykniem bo odwykniem !

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 254 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3374
Dzieki za sogi - odbijam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 19 Napisanych postów 562 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16891
i mam pomysł na jutrzejsze śniadanko sog ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 4502 Wiek 35 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 15443
suuuper!
sog

Nie było zamiarem autora zawarcie w w/w wyrażeniach związku z celebrowaniem rytuału prokreacyjnego

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 641 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 5376
jak bede jutro robil sniadanie to chyba przypomne sobie tego posta co mi szkodzi sprobowac raz zrobic inaczej;)

Walcze do ostatniego tchu, każde powtórzenie dla mnie kwestią bytu.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 5712 Wiek 41 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 15591
sogacz

NIEZASTAPIONA NIEPOWTARZALNA,CIAGLE SZALONA I ZAWSZE NORMALNA.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 5 Wiek 5 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 104
Dzięki zabieram się do pichcenia I masz soga

Niektórzy swój widnokrąg biorą za koniec świata.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Tuńczyk po mojemu ;]

Następny temat

Kurczak z makaronem + sos

WHEY premium