Zrobmy ja tak, by jadlo sie ja naprawde ze smakiem, w koncu
jajecznica to jedno z podstawowych dan kulturystow.
1. Oddzielamy zoltka od bialek. To wlasnie bedzie odrozniac ta jajecznice od innych - bialko ma byc sciete, a zoltko - plynne.
2. Dodatki wedle uznania, ja dodalem cebule i pomidor
3. Do podsmazonych warzywek wlewamy bialko i mieszamy, czekajac az sie zetnie.
4. Gdy bialko jest juz niemal calkowicie sciete wlewamy zoltka i mieszamy.
5. Gdy uznamy, ze mamy odpowiednia dla nas konsystencje ladujemy wszystko na talerz Otrzymujemy jajecznice-paste, mozna ja sobie nalozyc na chleb i jesc jak kanapki Ale ja wole tradycyjnie przegryzac chlebkiem.
Orientacyjne wartosci odzywcze dla 100g jajecznicy:
131 kcal
Bialko - 10g
Tluszcz 10g
WW - 1g
Zycze smacznego.
Zmieniony przez - miczelx w dniu 2008-10-15 11:29:03