Szacuny
57
Napisanych postów
10990
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
88360
Jestem ciekaw jak wy przyrzadzacie piersi z kurczaka ???
zamiesccie tu jakies wasze sprawdzone proste przepisy na smaczne jedzonko...
...moja mamuska zawsze kupuje duzo pomidorow wiec sprobowalem zrobic sobie takiego kurczaczka w pomidydkach...
a wiec wrzucam piersi pokrojone w kostke na teflon bez tluszczu...dodaje curry, slodka papryke w proszku, sol, pieprz...podsmarzam tak zeby tylko zbielaly...nastepnie do 300g piersi wrzucam pokrojone 3 pomidory i 0,5 papryki...kiedy papryka i pomidory sie rozpaplaja i woda wyparuje podlewam to woda na okolo 1cm wysokosci patelni...gotuje do momentu az wszycha woda wyparuje...wcinam z ryzem i co najwazniejsze ze smakiem...
Szacuny
1
Napisanych postów
1325
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15495
A ja robie tak : kupuje wędzonego kurczaka, zachodze do domu gotuje ryz , up*****lam kawałek kury i po chwili nie ma ani ryzu ani kury
Wędzony kurczak jest za***iscie dobry POLECAM!!!!
"Miłość jest jak rozmowa telefoniczna, najpierw długo na nią czekasz potem okazuje sie że to pomyłka"
Szacuny
68
Napisanych postów
7435
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
26133
ja albo gotuje zwyczajnie na wodzie w garnku z warzywami - na jakies 2,3 dni od razu mam ten posilek, albo naginam podobnie tak jak Ty, tzn. moze nie do konca, ale kroje piersi w paseczka - cienkie paseczka, przysmazam na patelni, nie chce byc posadzony o kryptoreklame, ale kupuje do tego fix knorra(czy jak tam to sie pisze) do potraw chinskich w ilosci 3 paczek, i podsmazone juz mieso wrzucam do rozcienczonego w wodzie fixu i taka specjalnosc nakladam na ugotowany wczesniej ryz - z reguly starcza mi to tez na gdzies 3 dni: 3 fixy+750 g piersi;ewentulanie smaze na grillu elektrycznym - mamusia mi doprawi miesko jakimis przyprawami do grilla, ziolami itd i tak usmazone na grillu zjadam - to chyba tyle
pozdrawiam
"idz wyprostowany wsrod tych co na kolanach"
"POZWOL MI ZWYCIEZYC, A JESLI NIE ZDOLAM, POZWOL MI BYC DZIELNYM W MEJ WALCE"
Szacuny
62
Napisanych postów
6045
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
40153
hmm serio nie jesz gotowanej? ja to z reguly gotowana-fakt, ze zeby byla OK to trzeba ponad godzine pichcic, wczesniej jest troche gumowata. ale bede musial wyprobowac przepis za ktorego dostajesz SOGa, bo mysle ze to bedzie calkiem smakowita potrawa
Pozdrawiam,
NoRtOn
"Jezeli zobaczysz na swojej drodze tego jegomoscia ze zdjecia, czuj sie, ze za chwile bedziesz stracony"