Oliwa z oliwek
Puszka tuńczyka
Kukurydza
Jogurt naturalny
Keczup(do smaku, ja lubię)
Cebula
Na patelni głębokiej rozgrzewamy oliwę z oliwek, na to kładziemy posiekaną wcześniej cebulę w kostkę (może być większa niż rasowa kostka), po chwili tuńczyka (oczywiście wodę,tudzież olej odlać ile się da), pilnować żeby się nie przypaliło, jak złapie kolor dodać kukurydzy, na koniec z 1,5 łyżki jogurtu naturalnego i dolać keczupu. podsmażyć jeszcze chwilkę. potem polać makaron, można dodać odrobinę sera białego do makaronu, jeśli np dzielimy porcję lub mamy mniej tuńczyka, bo np noc była długa.. ;)
Nie mam na razie fotek, bo zawsze wychodzą mi wersje niewyjściowe ale na do końca tygodnia wkleję.
Używam jako drugie śniadanie lub jako przedtreningowy (ponad godzinke przed treningiem wczesniej jedzony).
Wartość odżywcza wedle wielkości, nie chce mi się liczyć, ale na wszystkim jest napisane co ile i czego ma, więc można liczyć albo wklepać w program. jestem w trakcie powrotu więc jem raczej dobrze,niż licząc.
Przyjdzie sok, będę liczył.
Smacznego.