SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Genialne nalesniki pod "pierzynKa"

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 2435

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
Genialne nalesniki pod "pierzynKa"

Skladniki:

na ciasto:

- 20g maki ryzowej
- 20g maki gryczanej
- 1 jajo
- 80g mleka 2%
- odrobina wody mienralnej do uzyskania odpowiedniej konsystencji ciasta

na nadzienie i "pierzyne":

- 125g twarogu poltlustego
- 1 jajo
- 40g jogurtu naturalnego
- 25g mleka 2%
- 35g budyniu waniliowego/smietankowe bez cukru (jedno male opakowanie)
- 30g masla z orzechow macadamia 100%
- 15g erytrytolu
- dodatki: u mnie wpadlo po 10g: wiorki kokosowe + platki migdalowe + siemie lniane + nasiona chia

Wykonanie:

skladniki na ciasto miksujemy i odstawiamy na bok. przygotowujemy nasze nadzienie i "pierzynke" = wszystkie skladniki, oprocz masla i dodatkow, blendujemy do uzyskania jednolitej masy (bedzie ona dosc gesta). nastepnie dodajemy nasze dodatki i calosc mieszamy lyzka do polaczenia skladnikow. oczywiscie dodatki sa dowolne, wedle Waszych preferencji smakowych i Waszego makro - mozna dodac np. posiekane orzechy, ziarna slonecznika, ziarna sezamu, pestki dynii i tym podobne produkty, jednym slowem - dowolnosc wyboru. nastepnie smazymy nasze nalesniki. polowe naszej masy na nadzienie zuzywamy do wysmarowania nalesnikow, ktore zwijamy w rulony. tak zawiniete nalesniki ukladamy blisko siebie, tak zeby stykaly sie ze soba, na blaszce, na papierze do pieczenia. nastepnie bierzemy maslo orzechowe i rozsmarowujemy je po naszych rulonikach. gdy rozprowadzimy juz maslo pozostaje nam nalozyc nasza "pierzynke", czyli pozostala polowe naszego nadzienia. nakladamy je na rozsmarowane maslo orzechowe. calosc wkladamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 minut. gotowe!!

Makro calosci:
bialko: 52g
tluszcze: 48g
weglowodany: 47g
kalorie: 828 kcal


SMACZNEGO!

3

when im going to do some mountaineering actually im going back home

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94481 Napisanych postów 364406 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1669037
Jak zwykle z pomysłem
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
wygląda ciekawie a te końcówki nie były za twarde po pieczeniu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
nie sa fajnie chrupiace

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
co jakiś czas robię naleśniki jakieś w potreningowym, więc jak widzę po skłądnikach łatwo będzie uciąć część tłuszczy i będzie ideolo po treningu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
a no to na pewno, wystarczy wywalic dodatki do nadzienia, badz zamienic na jakies bardziej weglowodanowe i gitarka

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 18 Wiek 28 lat Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 235
Świetny przepis, muszę spróbować. Dzięki!!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
daj znac jak smakowalo

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
mini update poszedlem jeszcze o krok dalej i oblalem calosc domowa czekolada (rozpuszczone w kapieli wodnej 20g gorzkiej czeko 100% + 15g oleju koko + 15g kakao + 10g erytrytolu zmielonego na puder) i calosc powedrowala do lodowki na 1.5h. szczerze? to jest jakas petarda w smaku, mega mi to wyszlo hehe



1

when im going to do some mountaineering actually im going back home

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
makrosięzgadza Kuchnia Dzika
Ekspert
Szacuny 375 Napisanych postów 423 Wiek 41 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 13988
bo kto nie kocha naleśników:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1660 Napisanych postów 5479 Wiek 35 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 94310
makrosięzgadza
bo kto nie kocha naleśników:)


szalency

when im going to do some mountaineering actually im going back home

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Zapiekane szparagi proteinowe

Następny temat

Majonez na oliwie jest gorzki. Co zamiast oliwy?

WHEY premium