SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Garnek do gotowania próżniowego

Wysłana -
Dzień dobry

Zainteresował mnie garnek do gotowania póżniowego, bardzo mnie zainteresował ...
Czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony, ( ? ) żeby nie kupić jakiegoś szajsu
i kolejne pytanie....

w takim garnku, gotujemy produkty zamknięte w worku próżniowym, no i co ? co z zasadą, że unikamy plastiku a już najbardziej kontaktu z podgrzewaniem w plastiku ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Chodzi Ci o souis vide ?
Wysłana -
FighterX
Chodzi Ci o souis vide ?


tak
Wysłana -
Nigdy nie próbowałem, także nie podpowiem.
Wysłana -
Souis vide, to takie nie do końca gotowanie, bo woda ma 50-60*C- do gotowania daleko
Może przy takiej temp nie ma aż takiej obawy o ten plastik? Musisz poszukać
Wysłana -
Niska temperatura, no i zalezy jeszcze z czego worek zrobiony, nie próbowałem, dla mnie szkoda czasu raczej.
Wysłana -
no, nie koniecznie, mięso jest z tego rewelacyjne
Wysłana -
Chyba wolałabym gotować na patelni pod przykryciem...mnie ten plastik nie przekonuje, zupełnie.
Wysłana -
Albo zrobic slow cook jak do szarpanek
Wysłana -
blue_hope
Chyba wolałabym gotować na patelni pod przykryciem...mnie ten plastik nie przekonuje, zupełnie.


no tak, ale słuchajcie, tu chodzi własnie o tę próżnię, mnie plastikowy worek też się nie podoba, ale raz zjadłem kurczaka z takiego przygotowania - szok .
Wysłana -
souis vide jest rewelacyjną metodą przyrządzania mięcha. ja osobiscie uwielbiam. kaczka, indyk, kurczak, ryby, super sprawa. sama sę zastanawiałam nam urządzeniem...ale... po pierwsze nie mam na nie miejsca, po drugie, w domu jedzenie ma być przygotowane szybko - też można zrobić to mega smacznie a po trzecie, musisz miec kolejne urządzenie do vacum.... mnie cała zabawa zniechęciła, ale w restauracji chętnie korzystam z takich dań.
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź