SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Garnek do gotowania próżniowego

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 4606

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51556 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Dzień dobry

Zainteresował mnie garnek do gotowania póżniowego, bardzo mnie zainteresował ...
Czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony, ( ? ) żeby nie kupić jakiegoś szajsu
i kolejne pytanie....

w takim garnku, gotujemy produkty zamknięte w worku próżniowym, no i co ? co z zasadą, że unikamy plastiku a już najbardziej kontaktu z podgrzewaniem w plastiku ?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24264 Napisanych postów 25217 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020272
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51556 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
FighterX
Chodzi Ci o souis vide ?


tak
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24264 Napisanych postów 25217 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020272
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
georgu Ivan Groźny Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 14673 Napisanych postów 53175 Wiek 34 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 400620
Souis vide, to takie nie do końca gotowanie, bo woda ma 50-60*C- do gotowania daleko
Może przy takiej temp nie ma aż takiej obawy o ten plastik? Musisz poszukać

MODERATOR DZIAŁU "INNE DYSCYPLINY"
http://www.sfd.pl/[blog]_Brudna_miska_by_georgu-t1156013.html 

Prowadzenie, plany treningowe, plany żywieniowe: [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Niska temperatura, no i zalezy jeszcze z czego worek zrobiony, nie próbowałem, dla mnie szkoda czasu raczej.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51556 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
no, nie koniecznie, mięso jest z tego rewelacyjne
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Chyba wolałabym gotować na patelni pod przykryciem...mnie ten plastik nie przekonuje, zupełnie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24264 Napisanych postów 25217 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020272
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51556 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
blue_hope
Chyba wolałabym gotować na patelni pod przykryciem...mnie ten plastik nie przekonuje, zupełnie.


no tak, ale słuchajcie, tu chodzi własnie o tę próżnię, mnie plastikowy worek też się nie podoba, ale raz zjadłem kurczaka z takiego przygotowania - szok .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
makrosięzgadza Kuchnia Dzika
Ekspert
Szacuny 375 Napisanych postów 423 Wiek 41 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 13988
souis vide jest rewelacyjną metodą przyrządzania mięcha. ja osobiscie uwielbiam. kaczka, indyk, kurczak, ryby, super sprawa. sama sę zastanawiałam nam urządzeniem...ale... po pierwsze nie mam na nie miejsca, po drugie, w domu jedzenie ma być przygotowane szybko - też można zrobić to mega smacznie a po trzecie, musisz miec kolejne urządzenie do vacum.... mnie cała zabawa zniechęciła, ale w restauracji chętnie korzystam z takich dań.
2
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Produkty

Następny temat

Schab duszony

WHEY premium