Opis
- Zawiera kilka frakcji białka
- Szybki przyrost masy mięśniowej
- Wspomaga szybszą regenerację
Mass Shock najwyższej jakości ,,gainer nowej generacji”, kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów z kompleksem białka, która dostarcza wszystkie składniki odżywcze, potrzebne i istotne dla szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej. Polecany dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na energię i białko oraz sportowców, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej.
Mass Shock to produkt przeznaczony do przygotowania odżywczego napoju białkowo-węglowodanowego zaspokajający zapotrzebowanie organizmu, przy intensywnym wysiłku fizycznym, zwłaszcza sportowców. Każda porcja produktu dostarcza 40 g pełnowartościowego białka, które wspiera wzrost i utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Dodatkowo, w każdej porcji produktu zawarte jest 136 g węglowodanów (prostych i złożonych), będących podstawowym źródłem energii dla pracujących mięśni. Ze względu na fakt, iż węglowodany pomagają w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania mózgu przy spożywaniu co najmniej 130 g węglowodanów dziennie ze wszystkich źródeł spożywanie ich w odpowiedniej ilości jest kluczowe przy stosowaniu długich i ciężkich sesji treningowych.
Mass Shock to najwyższej jakości produkt, szczególnie polecany i pomocny dla ludzi opornych na budowanie nowych mięśni. Mass Shock nie zawiera tanich i mało przydatnych w sportach siłowych białek roślinnych (soja, pszenica). Zawiera wyłącznie najbardziej wartościowe i efektywne w działaniu składniki, czyli koncentrat białka serwatkowego (Carbelac®), izolat białka serwatkowego (Isolac®), hydrolizat białka serwatkowego (Optipep™) oraz hydrolizowaną kazeinę (PeptoPro®). Wszystko dopełnione jest kompozycją odpowiednio zestawionych węglowodanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym (maltodekstryna i glukoza) w odpowiednio dobranych proporcjach.
Carbelac® koncentrat białka serwatkowego, najbardziej uniwersalne białko biorąc pod uwagę czas zastosowania oraz długość wchłaniania. Podsiada nieco dłuższy czas potrzebny do całkowitego strawienia wynoszący ok. 2-3 godz. oraz nieco dłuższy czas potrzebny na zapoczątkowanie procesu trawienia ok. 30 min po spożyciu.
Isolac® izolat białka serwatki WPI, czyli frakcja białka serwatkowego poddana mikro oraz ultrafiltracji, dzięki której otrzymujemy najwyższy stopień koncentracji białka w produkcie (ponad 90%). Izolat posiada najwyższą zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA bo aż 25 g na 100 g! Ponadto nie zawiera węglowodanów oraz tłuszczów. Izolat serwatki, podobnie jak hydrolizat serwatki to frakcja, którą najlepiej spożyć zaraz po przebudzeniu albo też natychmiast po treningu z uwagi na bardzo szybką wchłanialność (wchłania się nieco wolniej niż WPH). Z uwagi na bardzo szybką przyswajalność WPI oraz działanie stymulujące sekrecję insuliny, może dojść w organizmie do zjawiska zamiany izolatu lub hydrolizatu serwatki na glikogen - utracony w trakcie ciężkiego treningu.
Dzięki równoczesnemu dostarczaniu węglowodanów Mass Shock to idealna kompozycja dla wszystkich starających się „zbudować masę”.
Optipep™ wstępnie strawiony enzymatycznie koncentrat serwatki w formie dwu i tri-peptydów, zawierający białko w ilości 80 g na 100 g. Hydroliza serwatki polega na wstępnym trawieniu wyizolowanego białka, które nie wymaga już „cięcia” go na wolne aminokwasy przez nasz organizm, aby mogły zostać przyswojone. Z uwagi na ten fakt, frakcja ta pozostaje bardzo krótko w jelicie cienkim - natychmiastowo się wchłaniając. Minimalizuje to ryzyko wystąpienia reakcji alergicznej po spożyciu hydrolizatu. Optipep™ wraz z izolatem serwatki posiada najszybszą wchłanialność ze wszystkich, dostępnych na rynku frakcji białkowych.
PeptoPro® - hydrolizowana kazeina pochodząca z mleka. Obecnie jedna z najnowocześniejszych frakcji białkowych na rynku suplementów, charakteryzująca się bardzo wysoką jakością, szybką absorpcją oraz aminogramem typowym dla kazeiny. PeptoPro® jest opatentowaną i zastrzeżoną formuła w której zastosowano enzymy, dzięki którym pozbawiono produkt kwaśnego smaku charakterystycznego dla produktów zhydrolizowanych. Pozwala to na produkcję białek o bardzo dobrym smaku. Dodatkowo za sprawą enzymatycznej hydrolizy otrzymano produkt, o bardzo wysokim stopniu hydrolizy, który zawiera di-, tripeptydy, który dodatkowo pozbawiony jest laktozy i tłuszczów a jednocześnie jest bardzo dobrze rozpuszczalny, nawet w zimnej wodzie. Di i tripeptydy, ze względu na swoją niskocząsteczkową strukturę mogą być szybko wchłaniane i bezpośrednio dostarczane do pracujących mięśni już w kilka minut po spożyciu. Jeśli chodzi o czas wchłaniania, wspomaga izolat oraz hydrolizat serwatki, oferując nieco inny bilans aminokwasowy.
Składniki: Kompleks węglowodanowy (maltodekstryna, glukoza), kompleks białkowy (koncentrat białek mleka, koncentrat białka serwatkowego Carbelac, izolat białka serwatkowego Isolac, hydrolizat białka serwatkowego Optipep™, hydrolizowana kazeina PeptoPro® (z mleka)], kakao, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), aromaty, barwniki (czerwień buraczana, karmel, beta-karoten).
Zalecane dawkowanie
Zmieszać 4 miarki proszku (200 g) z 400 ml wody lub odtłuszczonego mleka.
Spożywać ½-1 porcji na 45-75 minut przed treningiem oraz ½-1 porcji bezpośrednio po zakończonym treningu.
W dni bez treningu: spożywać 1 porcję pomiędzy posiłkami.
Ze względu na wysoką koncentrację składników odżywczych w produkcie, można spożywać ½ porcji 2 lub 3 razy dziennie.
Uwagi: Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Zawiera alergeny mleka. Produkowany w warunkach, w których mogą być obecne śladowe ilości składników pochodzących z: jaj, soi, orzeszków ziemnych, orzechów oraz pszenicy.
Produkt nie może być spożywany przez kobiety w ciąży i matki karmiące.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Wartości odżywcze
SKŁADNIKI AKTYWNE Mass Shock
Porcja 200g
Ilość porcji w opakowaniu 34
Opakowanie 6800g
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna: 749 kcal
Tłuszcz 5 g
- w tym nasycone 3,2 g
Węglowodany 136 g
- w tym cukry 20 g
Błonnik 2 g
Białko 40 g
Sól 0,2 g
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]