SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

GEAR - Mass Shock

temat działu:

GEAR

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 5820

Ankieta

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Szacuny 11973 Napisanych postów 160246 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 1233733



Opis

- Zawiera kilka frakcji białka
- Szybki przyrost masy mięśniowej
- Wspomaga szybszą regenerację

Mass Shock najwyższej jakości ,,gainer nowej generacji”, kompleksowa kompozycja odpowiednio zestawionych węglowodanów z kompleksem białka, która dostarcza wszystkie składniki odżywcze, potrzebne i istotne dla szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej. Polecany dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na energię i białko oraz sportowców, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej.

Mass Shock to produkt przeznaczony do przygotowania odżywczego napoju białkowo-węglowodanowego zaspokajający zapotrzebowanie organizmu, przy intensywnym wysiłku fizycznym, zwłaszcza sportowców. Każda porcja produktu dostarcza 40 g pełnowartościowego białka, które wspiera wzrost i utrzymania masy mięśniowej oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości. Dodatkowo, w każdej porcji produktu zawarte jest 136 g węglowodanów (prostych i złożonych), będących podstawowym źródłem energii dla pracujących mięśni. Ze względu na fakt, iż węglowodany pomagają w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania mózgu przy spożywaniu co najmniej 130 g węglowodanów dziennie ze wszystkich źródeł spożywanie ich w odpowiedniej ilości jest kluczowe przy stosowaniu długich i ciężkich sesji treningowych.

Mass Shock to najwyższej jakości produkt, szczególnie polecany i pomocny dla ludzi opornych na budowanie nowych mięśni. Mass Shock nie zawiera tanich i mało przydatnych w sportach siłowych białek roślinnych (soja, pszenica). Zawiera wyłącznie najbardziej wartościowe i efektywne w działaniu składniki, czyli koncentrat białka serwatkowego (Carbelac®), izolat białka serwatkowego (Isolac®), hydrolizat białka serwatkowego (Optipep™) oraz hydrolizowaną kazeinę (PeptoPro®). Wszystko dopełnione jest kompozycją odpowiednio zestawionych węglowodanów o zróżnicowanym indeksie glikemicznym (maltodekstryna i glukoza) w odpowiednio dobranych proporcjach.

Carbelac® koncentrat białka serwatkowego, najbardziej uniwersalne białko biorąc pod uwagę czas zastosowania oraz długość wchłaniania. Podsiada nieco dłuższy czas potrzebny do całkowitego strawienia wynoszący ok. 2-3 godz. oraz nieco dłuższy czas potrzebny na zapoczątkowanie procesu trawienia ok. 30 min po spożyciu.

Isolac® izolat białka serwatki WPI, czyli frakcja białka serwatkowego poddana mikro oraz ultrafiltracji, dzięki której otrzymujemy najwyższy stopień koncentracji białka w produkcie (ponad 90%). Izolat posiada najwyższą zawartość aminokwasów rozgałęzionych BCAA bo aż 25 g na 100 g! Ponadto nie zawiera węglowodanów oraz tłuszczów. Izolat serwatki, podobnie jak hydrolizat serwatki to frakcja, którą najlepiej spożyć zaraz po przebudzeniu albo też natychmiast po treningu z uwagi na bardzo szybką wchłanialność (wchłania się nieco wolniej niż WPH). Z uwagi na bardzo szybką przyswajalność WPI oraz działanie stymulujące sekrecję insuliny, może dojść w organizmie do zjawiska zamiany izolatu lub hydrolizatu serwatki na glikogen - utracony w trakcie ciężkiego treningu.
Dzięki równoczesnemu dostarczaniu węglowodanów Mass Shock to idealna kompozycja dla wszystkich starających się „zbudować masę”.

Optipep™ wstępnie strawiony enzymatycznie koncentrat serwatki w formie dwu i tri-peptydów, zawierający białko w ilości 80 g na 100 g. Hydroliza serwatki polega na wstępnym trawieniu wyizolowanego białka, które nie wymaga już „cięcia” go na wolne aminokwasy przez nasz organizm, aby mogły zostać przyswojone. Z uwagi na ten fakt, frakcja ta pozostaje bardzo krótko w jelicie cienkim - natychmiastowo się wchłaniając. Minimalizuje to ryzyko wystąpienia reakcji alergicznej po spożyciu hydrolizatu. Optipep™ wraz z izolatem serwatki posiada najszybszą wchłanialność ze wszystkich, dostępnych na rynku frakcji białkowych.

PeptoPro® - hydrolizowana kazeina pochodząca z mleka. Obecnie jedna z najnowocześniejszych frakcji białkowych na rynku suplementów, charakteryzująca się bardzo wysoką jakością, szybką absorpcją oraz aminogramem typowym dla kazeiny. PeptoPro® jest opatentowaną i zastrzeżoną formuła w której zastosowano enzymy, dzięki którym pozbawiono produkt kwaśnego smaku charakterystycznego dla produktów zhydrolizowanych. Pozwala to na produkcję białek o bardzo dobrym smaku. Dodatkowo za sprawą enzymatycznej hydrolizy otrzymano produkt, o bardzo wysokim stopniu hydrolizy, który zawiera di-, tripeptydy, który dodatkowo pozbawiony jest laktozy i tłuszczów a jednocześnie jest bardzo dobrze rozpuszczalny, nawet w zimnej wodzie. Di i tripeptydy, ze względu na swoją niskocząsteczkową strukturę mogą być szybko wchłaniane i bezpośrednio dostarczane do pracujących mięśni już w kilka minut po spożyciu. Jeśli chodzi o czas wchłaniania, wspomaga izolat oraz hydrolizat serwatki, oferując nieco inny bilans aminokwasowy.

Składniki: Kompleks węglowodanowy (maltodekstryna, glukoza), kompleks białkowy (koncentrat białek mleka, koncentrat białka serwatkowego Carbelac, izolat białka serwatkowego Isolac, hydrolizat białka serwatkowego Optipep™, hydrolizowana kazeina PeptoPro® (z mleka)], kakao, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), aromaty, barwniki (czerwień buraczana, karmel, beta-karoten).



Zalecane dawkowanie

Zmieszać 4 miarki proszku (200 g) z 400 ml wody lub odtłuszczonego mleka.

Spożywać ½-1 porcji na 45-75 minut przed treningiem oraz ½-1 porcji bezpośrednio po zakończonym treningu.
W dni bez treningu: spożywać 1 porcję pomiędzy posiłkami.
Ze względu na wysoką koncentrację składników odżywczych w produkcie, można spożywać ½ porcji 2 lub 3 razy dziennie.

Uwagi: Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Zawiera alergeny mleka. Produkowany w warunkach, w których mogą być obecne śladowe ilości składników pochodzących z: jaj, soi, orzeszków ziemnych, orzechów oraz pszenicy.
Produkt nie może być spożywany przez kobiety w ciąży i matki karmiące.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu niedostępnym dla dzieci.
Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.




Wartości odżywcze

SKŁADNIKI AKTYWNE Mass Shock
Porcja 200g
Ilość porcji w opakowaniu 34
Opakowanie 6800g
Zawartość jednej porcji zaw:
Wartość energetyczna: 749 kcal
Tłuszcz 5 g
- w tym nasycone 3,2 g
Węglowodany 136 g
- w tym cukry 20 g
Błonnik 2 g
Białko 40 g
Sól 0,2 g

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 13 Napisanych postów 466 Wiek 37 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 29554
Dobry gainer, nie za gęsty ani nie zapycha, lekki dla kiszek. W sam raz po treningu.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

GEAR - Pre Shock

Następny temat

GEAR - Crea Shock

WHEY premium