Białe fit Michałki
Low carb :)
Czego potrzebujecie?
4 łyżki masła orzechowego - 70 gram
4 łyżki oleju koko - 50 gram
2 łyżki mąki koko - 20 gram
2 łyżki mąki owsianej ( zmielone płatki ) - 20 gram
8 łyżek białka - 70 gram - ja użyłam izolatu o smaku białej czekolady
Duża garść orzechów ziemnych - 40 gram ( wczoraj robiłam z nerkowcami - też pycha )
Jak zrobić ?
W kąpieli wodnej rozpuszczacie olej koko i masło orzechowe. Do tego dodajecie mąki, odżywkę i mieszacie. Dzięki temu że olej i masło są płynne łatwo się miesza. Na koniec dodajecie posiekane lub potłuczone orzechy. Foremkę wykładacie folią spożywczą i wykładacie masę. Do lodówki ma 2h.
Polewa - niekonieczna
20 gram pasty koko czyli nic innego jak stała część mleczka koko
10 gram białka
5 gram oleju koko.
Pastę z olejem koko rozpuścić i dodać białko. Wymiąchać.
Jak masa jest twarda można kroić. Mnie wyszło 20 cukierów.
Pokrojone cukiery polać i do lodówki
Makro całości - 1735 kcal b110 t130 w37
Przy 20 kostkach - 1 sztuka 87kcal b5.5 t6.5 w2
Smacznego