SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Filet z pstrąga z miętowym groszkiem by MissInvincible

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1252

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Filet z pstrąga z miętowym groszkiem by MissInvincible






-100g fileta z pstrąga ze skórką
-150g groszku (u mnie mrożony)
-10g masła klarowanego
-kilka listków swiezej mięty (7-8 małych)
-sól, pieprz
- opcjonalnie : zielone chilli

Mrożony groszek zalać wrzątkiem i odstawić na parę minut. Pstrąga przyprawić solą i pieprzem i wrzucić na rozgrzać patelnię. Smażyć ok 3minuty od strony skórki, przewrócić i smażyć około minutę,następnie zdjąć patelnię z ognia i odstawić aby ryba powoli ''doszła'' w srodku.
Zblendować 3/4 porcji groszku. Rozgrzać masło klarowane w mały garnuszku i wrzucić groszek - puree i pozostałą częsć. Doprawić solą, pieprzem, dodać drobno posiekaną miętę i smażyć na wolnym ogniu przez 4-5 minut. Dodać chilli jesli używamy. W trakcie smażenia dodać kilka łyżek wody, żeby puree nie było zbyt gęste.



Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Salted caramel brownie bez pieczenia by MissInvincible

Wiecej