SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Dorsz w pomidorach

Wysłana -
Składniki:

• 80 dag filetów z dorsza,
• puszka pomidorów, 2 cebule,
• jajko na twardo, kostka bulionowa,
• 2 ząbki czosnku, odrobina masła, oliwa
• sok z cytryny, bazylia, zioła prowansalskie,
• mielona papryka, sól, pieprz

1. Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny. W rondlu rozgrzać odrobinę oliwy. Cebulę i czosnek posiekać, wrzucić na rozgrzaną oliwę i zeszklić. Dodać pomidory z puszki wraz z zalewą. Doprawić pokruszoną kostką bulionową, mieloną papryką i pieprzem.

2. Masę pomidorową przełożyć do żaroodpornej formy. Na wierzchu ułożyć filety z dorsza. Posypać je bazylią, szczyptą ziół prowansalskich, solą i pieprzem i wyłożyć wiórkami masła (niekoniecznie).

3. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać około 15 minut. Jajko na twardo posiekać, posypać nimi potrawę tuż przed podaniem.

SMACZNEGO!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
jakieś fotki?
Wysłana -


Na fotce z sałatą zieloną
Wysłana -
wygląda apetycznie, wypróbuję dzisiaj. SOG 4u
Wysłana -
Jutro spróbuję, ostatnio zastanawiałem się nad jakąś odmianą w przyrządzaniu rybki a to wygląda fajnie, sog.
Wysłana -
Smacznego Chłopcy
Wysłana -
A jak B/W/T?
Wysłana -
dorsz, filet 80 g, B13/T0/W0
jajko jedno średnie B10/T8/W0
razem: B23/T8/W0
Węgli tyle co w warzywach, nie ma pomidorów w puszce w dzienniku więc szczerze to nie wiem ile to może byc... pomóżcie
Wysłana -
wygląda świetnie przetestuje.
Wysłana -
A na puszce nie ma składu?
Wysłana -
Aaaa... racja sprawdzę <blondynka>
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź