Od 2 tygodni jestem na diecie "low carb". Tydzień temu zacząłem 5-cio dniowe GVT przygotowane przez Wodyna 5 dniowe GVT wg WODYNa ver 1.0
Ogólnie od poprzedniego tygodnia zacząłem bardzo intensywnie trenować, praktycznie areoby/interwaly 7x w tygodniu popołudniami + treningi 5x rano.
Mój BMR z "Potreningu.pl" przy najwyższej intensywności:
Współczynnik BMR 1913.58
Aby utrzymać wagę
Kalorie 3635.8
Węglowodany 55% 1999.69kcal = 499.92gram
Białko 15%% 545.37kcal = 136.34gram
Tluszcz 30% 1090.74kcal = 121.19gram
Tutaj zaczyna się mój problem. Jak nisko mogę zejść w kaloriach, żeby utrzymać mase mięsniową a spalać tłuszcz? Przez ostatnie 2 tygodnie jadlem okolo 3k kalori jednak w pasie nic na -/+ a waga 80-->81
Od 3 dni wrzuciłem 2k i waga dziś rano była 79, ale odczuwałem duże zmęczenie na treningu (Być może po wczorajszym treningu nóg rano i areobach po poludniu - 1wszy raz przy 2k)
Teraz planuję przetestować 2.5k:
Makrela w sosie pomidorowym - 100g - 148kcal, 11g białko, 10g tłuszcze, 5g węglowodany
100% Whey Protein - SCITEC - 30g - 117kcal, 22g białko, 2g tłuszcze, 4g węglowodany
Jaja kurze - JEDNO średnie jajko (60g) - 4szt. - 290kcal, 26g białko, 20g tłuszcze, 2g węglowodany
Kims go - 150g - 930kcal, 32g białko, 78g tłuszcze, 18g węglowodany
Awokado - 60g - 96kcal, 1g białko, 9g tłuszcze, 3g węglowodany
Mieso Mielone Pieczone aka Burger - 160g - 342kcal, 43g białko, 18g tłuszcze, 0g węglowodany
Boczek pieczony - 50g - 274kcal, 18g białko, 22g tłuszcze, 0g węglowodany
Pepperoni - 70g - 322kcal, 13g białko, 30g tłuszcze, 1g węglowodany
Bilans: 2519kcal, 166g białko, 189g tłuszcze, 33g węglowodany
Zmieniony przez - Volltaire w dniu 2013-04-09 12:13:53
Never give up.