SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dieta na masę do oceny, 90kg

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 28361

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 259 Wiek 33 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 9088
Witam wszystkich po długiej przerwie. wszystkiego najlepszego w nowym roku.
Mija 14 miesiąc jak jestem z wami i ćwiczę ,bardzo wam dziękuję za wyrozumiałość pomoc. Jesteście zaj**iś........ Jak najwięcej taki ludzi.

Aktualna forma





Zmieniony przez - Treningdjetaregeneracja w dniu 2018-01-07 15:59:13
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Efekty są super, jakie plany nadal masa? Jak z obwodami?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 259 Wiek 33 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 9088
Tak... Plan masa do czerwca później redukcja

A obwodów nie mierze.....
Ogólnie chcem jeszcze 2 lata robić masę i redukcję, później deficyt kaloryczny na zero i utrzymywac





Zmieniony przez - Treningdjetaregeneracja w dniu 2018-01-08 20:00:33

Zmieniony przez - Treningdjetaregeneracja w dniu 2018-01-08 20:01:09

Zmieniony przez - Treningdjetaregeneracja w dniu 2018-01-08 20:06:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Obwody warto mierzyć, chociażby ze względów czysto logicznych, wiesz jak idzie masa (czy w dobrym kierunku) i wiesz jak idzie redu.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Sylwetka wygląda bardzo dobrze. Śmiało można z takiego poziomu budować dobrej jakości mięśnie. Musi być jednak kontrola.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 259 Wiek 33 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 9088
Witam panowie i panie.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 259 Wiek 33 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 9088
Witam serdecznie. Mam pytanie mogę I korzystać z tych przepisów, bo moja kuchnia już mi nie smakuje????????
Regulamin forum


Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2018-01-17 17:47:50
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17701 Napisanych postów 132148 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460637
Masz cały dział do dyspozycji
https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html 

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6256 Napisanych postów 75964 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 754464
Ewentualnie tutaj również sporo:

http://potreningu.pl/kitchen/list 

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 259 Wiek 33 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 9088
A co powiecie na ten przepisz!!
Wołowina z suszonymi śliwkami i grillowanymi pomidorami

Makroskładniki (ilość w g w jednej porcji potrawy):

Kalorie: 727 kcal

Węglowodany: 39 g

Białko: 62 g

Tłuszcze: 35 g

Składniki na 5-6 porcji:

• 2 kg wołowiny
• 1 litr bulionu wołowego
• 500 ml czerwonego wytrawnego wina
• 3 duże garście podwędzanych śliwek
• 3 garście grzybów suszonych
• 300 g cebulki szalotki
• 4 chudsze marchewki
• 3 pietruszki
• 1 główka czosnku
• 1 łyżeczka suszonego cząbra
• płaska łyżeczka cynamonu
• czubate łyżki koncentratu pomidorowego
• 1 łyżeczka wędzonej papryki suszonej
• liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka jałowca
• łyżki sosu Worcester
• 2 łyżki miodu
• 2 łyżki masła
• sól, pieprz, cukier
• mąka
• olej do smażenia
• 1,5 kg pomidorów malinowych

Sposób przygotowania:

Oczyszczamy mięso z błon i włókien (najlepiej dwa dni wcześniej) i kroimy w 2 cm małe plastry. Dodajemy pokrojony w grube plastry czosnek, cząber, duże śliwki podwędzane, kapelusze podgrzybków lub borowików suszonych, liście laurowe, ziele angielskie i ziarna jałowca. Dodajemy trochę oleju, sos Worcester i miód. Przykrywamy folią spożywczą i chowamy do lodówki. W dniu właściwym kroimy marchewkę i pietruszkę w skośne 2 cm kawałki, solimy, cukrzymy i z łyżką oleju, 100 ml wody, 2 łyżkami masła będziemy przykryte piec obok mięsa w piekarniku na chrupiąco. Wyjmujemy kawałki mięsa i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, lekko obtoczone w mące. Przekładamy do żeliwnego garnka razem ze śliwkami, grzybami i czosnkiem. Zalewamy bulionem, winem i dodajemy cynamon. Przykrywamy i pieczemy w zależności od klasy mięsa (sprawdzamy miękkość co jakiś czas) około 3 godziny w temperaturze 165 stopni. Obok przez 30 minut miękną warzywa, a na patelni niezależnie na złoto, z dodatkiem cukru karmelizujemy cebulki w całości. Dodajemy warzywa, cebulki, koncentrat, musztardę i paprykę, gdy mięso będzie już miękkie doprawiamy solą i mieszamy, doduszamy wspólnie około 20 minut. Podajemy z grillowanymi plastrami pomidora.







Zmieniony przez - Treningdjetaregeneracja w dniu 2018-01-24 21:46:02
1
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na masę do oceny, 65kg

Następny temat

Redukcja. Jak zacząć?

WHEY premium