jw
jeśli chodzi o alternatywy to po prostu gotuj i jeszcze raz gotuj. Mniej bym się skupiał na tym etapie na kolariach a więcej na jakości jedzenia
Dział kuchnia jeśli chodzi o przepisy :)
a tutaj takie ogólne źródła z których możesz korzystać
Źródła białka: mięsa:( pierś z kurczaka, wołowina, podroby, udka, wieprzowina: karczek, schab), ryby (głównie słonowodne: śledź, łosoś, pstrąg, dorsz), mleko, jaja, twaróg, serki wiejskie, jogurty naturalne, owoce morza.
Źródła węglowodanów: ryże, płatki owsiane,
makarony pełnoziarniste, ziemniaki, kasze, pieczywo pełnoziarniste
Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy i wiórki, sery podpuszczkowe, awokado, nierafinowany olej rzepakowy