SFD.pl Odżywianie i Odchudzanie

Dodaj odpowiedź

Dieta, redukcja, do oceny

Wysłana -
Przy redukcji jakie obwody idą w dół, a jakie do góry? Biceps chyba +, obwód pasa -.

Jakie polecacie zamienniki?
Śniadanie: z jajek są różne potrawy
Lunch: różne warzywa i owoce
Węgle: ryż każdy poza białym? Makaron pełnoziarnisty, ziemniaki [od czasu do czasu], kasze (są jakieś zakazane?)
Białko: ryby, kurczak, kaczka, indyk, wołowina, królik. Wieprzowiny unikać?
Tłuszcze: awokado, orzechy, oliwa z oliwek, olej kokosowy?
Wysłana -
1 Wszędzie obwody powinny iść na minus, tam gdzie najwięcej tkanki to najwięcej spada.

O co chodzi z tymi zamiennikami ?

to sa podstawowe produkty, trudno je zamienić
Wysłana -
Wszystkie obwody idą w dół. Nie da się jednocześnie budować i redukować. Nie wiem co masz na myśli z zamiennikami. Źródła składników odżywczych masz tutaj:

http://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
http://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html


Zmieniony przez - domer w dniu 2018-04-12 08:58:59
Wysłana -
Dieta ma być urozmaicona, żadne zamienniki. Ziemniaki od czasu do czasu? mogą stanowić stały element zdrowej diety.
Wysłana -
Odpowiednie zbilansowanie diety polega na codziennym łączeniu ze sobą różnych źródeł składników odżywczych, a nie jedzeniu schematycznie i kilku zamiennikach. Warto o tym pamiętać.
Wysłana -
domer

http://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135648.html
http://www.sfd.pl/WĘGLOWODANY,_jakie_wybierać_Z_czego_czerpać_-t1135388.html


Zmieniony przez - domer w dniu 2018-04-12 08:58:59


O to mi chodziło! Dzięki wielkie. Dziękuję za każdą pomoc i wiadomość. Teraz czas wprowadzić w posiłki te produkty, patrzeć na rezultaty, ćwiczyć i osiągać co ma się planach ;)
Wysłana -
Powodzenia! W razie czego pyta, zawsze możesz wrzucić dietę do ew. oceny :)
Wysłana -
Zgadza się, w razie pytań masz cały czas otwarty temat.
Strona 4 z 4
Dodaj odpowiedź