SFD.pl Doping

Dodaj odpowiedź

Czym zbic prolaktyne PRZED cyklem?

Wysłana -
Czesc.

Wiek 26 lat
Wzrost 187cm
Waga 88kg
Staz 2 lata z przerwami
Biceps 40cm
Cykle sterydowe : 1,5roku temu 100tab. Turanabolu. ( smieszne ilosci ale balem sie takich srodkow)
Lawka: 120kg
Przysiad: 110kg

Chcialbym zrobic cykl na propie 100mg e2d przez 8,9 tygodni.

Zrobilem teraz przed cyklem badania:

Testosteron, Lh, Fsh, estradiol(e2), morfologia, ob w normie.

Krwinki białe 7.6. 4-10
Krwinki czerwone 5.5 4-6.5
Hemoglobina 16.1. 13-17
Hemokryt 46.2. 40-55
Obj krwinki 82. 80-100
Masa hemoglobiny 29. 27-32
RDW-SD 38. 37-54
Plytki krwi 348. 100-400
MONO 11,2. 2-10%
OB 2. 0-8
PROLAKTYNA 24. 4-15
Estradiol e2. 9.4. 7.6-43
FSH 11,7. 1,4-18
LH 6,5. 1,5-9,3
Testosteron calkowity 562. 165-753

Prolaktyna wyszla 24 a zakres jest od 4 do 15.
Mono tez za duze.
Kieeeeedys z 1,5roku temu zjadlem 100 tabletek Turanabolu.
Po tych 100 tabletach tury zjadlem 10 tabsow cloma bez zadnych badan - madry ja...

Nie obwinialbym odbloku i tury o podwyzszona prolaktyne bo juz przed cyklem, odkad pamietam mialem powiekszona klate (lipomastia) oraz problemy z libido, utrzymaniem erekcji itd... To wszystko trwa do dzisiaj. W wieku dojrzewania lekkie gino, ktore potem przeksztalcilo sie w lipo.
Od zawsze duzo osob mi mowi, ze szybko sie denerwuje, jestem rozdrazniony itp.
Nie ukrywam, ze licze tez na to, ze po takim "lajtowym" cyklu i dobrze zrobionym odbloku (z badaniami) wszystko wrociloby do normy i poprawiloby mi sie i libido i samopoczucie...

Mam dostep do Cabaser. Uzyc go? W jakich ilosciach, kiedy, ile czasu itd?

Dzieki z gory za dobre rady.


Zmieniony przez - Pomidor22 w dniu 2018-06-20 19:23:36
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Osoboscie bym wszedl na cykl i wtedy p ok 3tyg zrobil badanie e2 i prl i zbil jedno i drugie zapewne bo od wysokiego e2 potrafi wybic prl
Ew daj teraz pol tabsa cabaseru i drugie pol za tydzien i bedzie w widelkach


Zmieniony przez - kamilplnk w dniu 2018-06-20 19:40:37
Wysłana -
Zrób jeszcze badanie tarczycy ,panelu
Nie uzywales jakiś tab na spanie/psycho ??
Wysłana -
Nie uzywalem zadinninych tab.
Zrobie badanie tarczycy jeszcze.

1.Tylko co wybrac w labie? Bo troche tego jest na tarczyce.
2. Od jutra wezme pol tabletki cabaseru. Jak dawkowac? Pol tab i za jakies 3 dni badanie, ja nie zbije to znow pol, znow badanie itd?
3. Przy uzywaniu cabseru badac tylko prolke czy cos jeszcze?
4. Cabser dziala cos w stylu "odbloku", czyli, ze znizony juz poziom prl bedzie sie utrzymywal czy moze dalej rosnac w czasie( powiedzmy bez soku)?

Boje sie troche wejsc na cykl bo naczytalem sie, ze moze.to byc jakis lagodny guz na przysadce.
Przy jechaniu na tesciu moglbym go (oczywiscie hipotetycznie jezeli to byloby przyczyna) powiekszyc lub nasilic.

Czy moge sie mylic? ;)




Zmieniony przez - Pomidor22 w dniu 2018-06-20 21:12:43
Wysłana -
Lekko podwyższona prolka to za mało na guza. Jakbyś miał ją w setkach/tysiącach/dziesiątkach tysięcy, to wtedy można by się martwić.
Diagnosis and Treatment of Hyperprolactinemia
In 46 men with prolactinomas, serum prolactin was elevated at a mean 99 μg/liter (range, 16–385 μg/liter) in 12 patients with microadenomas vs. a mean of 1415 μg/liter (range, 387–67,900 μg/liter) in 34 patients with macroprolactinomas (71).

ng/ml = μg/liter
Zresztą nawet jakbyś pobudził guza do wzrostu, to i tak kabergolina jest tak skutecznym lekiem, że spokojnie by sobie z tym poradziła. W końcu służy do zmniejszania guzów prolaktynowych.


Zmieniony przez - xorton w dniu 6/20/2018 9:36:53 PM
Wysłana -
Dzieki za porady ;) Wbije na ten cykl :) tylko co dokladnie wybrac w labie na ta tarczyce?
I moze ktos zna odp na reszte pytan :)


Zmieniony przez - Pomidor22 w dniu 2018-06-20 22:28:46
Wysłana -
Tarczycę zrob
Tsh
Ft3
Ft4
Wysłana -
Weź pół tabsa cabaseru za 10 dni drugie pół. Cykl mozesz już zaczynać. Przy guzach prl byłaby dużo wyżej. Po 3 tygodniach zbadaj prolaktyne i estradiol i wtedy ewentualnie dobierze się dawki lekow. Cabaser zbije prolaktyne ale może później i tak podskoczyć od testa lub taka po prostu twoja natura że ci ją wybija ale cabaser sobie z nią spokojnie poradzi. Tarczyca jak lodzianin
Wysłana -
Bardzo konkretne odpowiedzi :) A badania tarczycy moge zrobic juz po wzieciu cabaseru? Czy zaklamie wynik?
Wysłana -
Każdy lek może już ingerować
Wysłana -
Taczyca zrobiona, jutro wyniki. Podziele sie wynikami i poradzicie mi czy wbijac na propa plus zbijac cabaserem czy nie :)
Strona 1 z 4
Dodaj odpowiedź