SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Czym zastąpić cukier w ciastach, wypiekach

Wysłana -
Mimo że to ten paskudny cukier to w ciastach i wypiekach miał on takie właściwości że świetnie wiązał i łączył składniki. Próbowałem używać ksylitolu i już jest trochę gorzej ... czym jeszcze można zastąpić cukier?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
ja używam erytrytolu i jestem bardzo zadowolony :) czasami też używam zwykłego słodzika w tabletkach cyklaminian sodu czy coś i też wszystko jest ok :)
Wysłana -
ja najczęsciej też używam erytrytolu jako zamiennika
często w przepisach pojawiają się banany czy odżywka białkowa i nie trzeba dodawać więcej słodzidła
Wysłana -
Możesz spróbować produktu Splenda (połączenie maltodekstryny i sukralozy). O wiele mniej kalorii w tej samej masie, duża słodkość, nie pozostawia charakterystycznego posmaku jak stewia.
Wysłana -
Banany, erytrytol- jeśli o wypieki chodzi to używam takich ,,słodzików''
Wysłana -
Syrop klonowy, miód
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź