SFD.pl Odżywianie i Odchudzanie

Dodaj odpowiedź

Czy ta mąka jest zdrowa?

Wysłana -
Mąka basia typ 1850 patrząc na to co napisane jest wręcz super zdrowa ale wole się upewnić
Prosze o opinie na temat tej mąki i czy warto jeść ją codzienie

Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Zalezy co masz na myśli pisząc ,,super zdrowa`` codziennie na pewno nie warto jej jeść, jest dużo lepszych źródeł ww.
Wysłana -
pszenica jak pszenica. osobiscie unikam jednak przed kasza bulgur nie uciekne
Wysłana -
Ale mąkę jeść? Chociaż jak juz pasze dla zwierząt konsultowano jako zdrowe i odzywcze oraz ekonomiczne, to już chyba nic nie powinno dziwić
Wysłana -
Chodzi o to że ma mnóstwo minerałow np aż 6mg/100g cynku oraz 14,4g białka i 16,6g błonnika więc chyba jest bardzo zdrowa
Jak ktoś zna coś lepszego prosze o przykład i uzasadnienie dlaczego

ps aktualnie staram się zrzucić troche tłuszczu nwm czy to ma znaczenie


Zmieniony przez - xssdfd57 w dniu 2018-05-09 20:40:45
Wysłana -
Osobiście wole starsze odmiany pszenicy jak orkisz, plaskorurka. Wybieram tez często żytnia zamiast pszennej do pieczywa. A gryczana czy owsiana do placków. Do ciastek/ ciasteczek jaglana, owsiana, kokosowa... ale o żadenj z nich nie powiedziałabym ze jest warta jedzenia codziennie. Na pewno warto nimi żonglować.


Zmieniony przez - Paatik w dniu 2018-05-09 21:20:48
Wysłana -
Nie wiem co tu super zdrowego, od czasu do czasu można jakiegoś naleśnika zjeść z tyakiej mąki
Wysłana -
Jest ona niezła pod względem jakości i może stanowić element posiłków. Jednak warto zmieniać na inne. Np. gryczana, jaglana.
Wysłana -
http://www.sfd.pl/Mąki,_po_które_warto_sięgać_będąc_nie_tylko_na_redukcji-t1144148.html tutaj mniej więcej opisałam. Pszenne raczej warto wymienić na gryczaną, żytnią, jaglaną, czy kokosową, albo ryżową.
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź