SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja sfd sklep ikona SKLEP z odżywkami

SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Czekoladowe-marchewkowe muffinki by MissInvincible

Wysłana -
Czekoladowe-marchewkowe muffinki by MissInvincible






Składniki:
-3 jajka
-100g płatków owsianych
-200g jabłek(obranych ze skórki cząstek)
-100g marchewki
-30g wheya czekoladowego
-15g wiórków kokosowych
-20g zmielonych migdałów
-20g ciemnego kakao
-50g mleczka kokosowego
-płaska łyżeczka proszkudo pieczenia
-szczypta soli
-cynamon
--ok 30g czekolady 70% w dropsach/kawałkach

Wykonanie:

Jabłka zblendować na mus. Wymieszać z płatkami owsianymi i odstawić aby płatki zmiękły. Marchewkę zetrzeć na tarce. Jajka zmiksować i dodać do płatków owsianych wraz z wiórkami, mleczkiem, migdałami, kakao, wheyem, przyprawami. Dobrze wymieszać, na koniec dodając proszek po pieczenia i startą marchewkę. Wyłożyć do foremek i udekorować czekoladą. Wstawić do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i piec ok 25minut.

Wyszło mi 7 muffinek.

Makro dla jednej muffinki to :

196,0 kcal
B:8,5 g
W:18,0 g
T:10,0 g
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Mam jedno pytanko, które w sumie od kiedy tylko obserwuje dział kuchnia mi się nasuwa - czy można opuścić wheya jeśli po prostu go nie mam? Czy to wpłynie znacząco na konsystencję dania? Muffiny wydają się przepyszne, ale boję się, że mogą mi nie wyjść bez dodatku wheya.

Jeśli podobne pytanie już padło to przepraszam za dublowanie, ale wpisywałam kilka kombinacji w wyszukiwarkę i nic podobnego mi nie wyskoczyło. :)



Zmieniony przez - Jud w dniu 2017-05-23 11:26:17

Zmieniony przez - Jud w dniu 2017-05-23 11:27:19
Wysłana -
Jud
Mam jedno pytanko, które w sumie od kiedy tylko obserwuje dział kuchnia mi się nasuwa - czy można opuścić wheya jeśli po prostu go nie mam? Czy to wpłynie znacząco na konsystencję dania? Muffiny wydają się przepyszne, ale boję się, że mogą mi nie wyjść bez dodatku wheya.

Jeśli podobne pytanie już padło to przepraszam za dublowanie, ale wpisywałam kilka kombinacji w wyszukiwarkę i nic podobnego mi nie wyskoczyło. :)




Zmieniony przez - Jud w dniu 2017-05-23 11:26:17

Zmieniony przez - Jud w dniu 2017-05-23 11:27:19


Nie ma problemu, whey dodaje smaku, słodkosci oraz stanowi jakies tam zastępstwo dla mąki (także też wysusza). Użyj odrobinę więcej słodzidła, kakao (jako że w tym przepisie jest whey czekoladowy) i może łyżkę mąki więcej i powinno być OK.
Strona 1 z 1
Dodaj odpowiedź