Składniki:
- puszka białej fasoli
- 4 jajka
- około 100g migdałów
- wiórki kokosowe 65 g
- oliwa z oliwek około 15-20g (lepiej dodać oleju kokosowego roztopionego)
- truskawki około 500g
- ksylitol około 150g
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki blendujemy, na gładką masę. Przelewamy całość do formy sylikonowej i pieczemy okołó 60min w 160stopniach Celsjusza.
Sprawdzając patyczkiem.
Przygotowujemy galaretkę z herbaty owocowej (u mnie truskawka), słodzimy i rozpuszczamy w niej około 3 łyżek żelatyny. Studzimy. Truskawki (trochę zostawiamy do dekoracji) blendujemy na gładką masę z odrobiną wody i dodajemy do galaretki, całość przelewamy na wystudzony spód, dekorujemy całymi truskawkami i wkładamy do lodówki, aż galaretka stężeje.
Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2017-08-31 18:01:34
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html