SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Ciasto czekoladowe z fasoli bez mąki i cukru by Malinowa

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 7075

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
To przepis na odwaznych, bo pewnie kazdy kojarzy sobie fasolę podawaną na słono i ostro niż w formie deseru, tak czy inaczej ciasto wychodzi smaczne, nie czuć ze jest tam fasola, ma konsystencję coś ala'brownie no i skład jest świetny.

Jeżeli macie ochote na coś słodkiego to z powodzeniem możecie wypróbować ten przepis , na redukcję jak najbardziej

Skład:

-400g. ugotowanej białej fasoli jaś
-3 czubate łyzki kakao
-4jaja
-15 tabletek stevii lub dowolna ilosc innego słodzika
-1 banan
-150g.mleka

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę, pamietajcie aby miksować tak długo az konsystencja faktycznie osiagnie dużą "gładkość', wtedy zaręczam Wam ze nikt nie spostrzeże się ze ciasto jest z fasooli

Całośc wylewamy do foremki wyłozonej papierem lub wysmarowanej tłuszczem jak wolicie. Pieczemy przez ok.50min w 170st.C .

Podajemy ZIMNE , najlepiej z lyżeczką miodu

Wartości na całe ciasto:

waga:674
B:73,7
T:31,7
W:156,8
Bł:30,4
Kcal:1093










Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 58 Napisanych postów 936 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 16405
Super, widzę że eksperymanty w kuchni zakończone sukcesem. Jutro na pewno zrobię

Zmieniony przez - MrRMpl1 w dniu 2014-01-10 19:07:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 63 Napisanych postów 4464 Wiek 26 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 84798
Fasola (bean pasta) jest bardzo popularnym skladnikiem deserow w Japonii
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 9910 Napisanych postów 5604 Wiek 44 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 18301
bardzo ciekawa opcja
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94292 Napisanych postów 364211 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1668442
Malina super się to prezentuje

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 935
Ważyłaś fasolę po ugotowaniu czy suche nasiona? Właśnie zrobiłam ciasto z tego przepisu ale wyszło mi dużo bardziej gęste, musiałam dodawać wody.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
400g. juz ugotowanej fasoli

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 49 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 935
A widzisz, to wiele wyjaśnia ciekawe wobec tego, czy moje będzie dobre. Dzięki za przepis!
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Zwazylabym wczesniej,suchą, ale ugotowana byla niespecjalnie pod to ciacho, powinno wyjsc i tak , mam nadzieje

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
pasowało by dodać do masy orzechów np włoskich a zamiast słodzika WPC (tylko nie wiem ile zeby za slodkie nie wyszło mam problem z wyobrażeniem sobie ciasta z fasoli xD). Przy okazji 400g po ugotowaniu to +/- ile przed gotowaniem ktoś wie?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 244 Wiek 28 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 6471
podbijam pytanie^
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Co na kanapki?

Następny temat

Makaron w sosie śmietanowo-serowym.

WHEY premium