Składniki:
Jaja 6szt. (300g)
WPC 50g
Twaróg 250g (u mnie chudy)
Troszkę proszku do pieczenia
ewentualnie słodzik, aromat smakowy
Piekarnik nagrzewamy do 160stopni. W tym czasie przygotowujemy masę. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Jak robimy na słodko to ubijamy ze słodzikiem. Żółtka blendujemy z twarogiem i białkiem na jednolitą masę i dodajemy proszek do pieczenia. Łączymy razem obie masy delikatnie za pomocą łyżki. Wylewamy do keksówki, jeżeli ktoś ma dużą to jedna powinna wystarczyć (bardzo mocno rośnie podczas pieczenia). Ja dałem na dwie keksówki standardowe silikonowe, które nie sa zbyt duże. Także śmało można zrobić z połowy składników jako jedna keksówka. Po przelaniu do keksówek pieczemy przez 40 minut w piekarniku. Smacznego.
Makroskładniki dla całości:
Białko: 125g / Tłuszcz: 31g / Węglowodany: 12,8g / Kcal: 831,0
Zmieniony przez - DJ_DoDo w dniu 2017-10-01 20:11:09
Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html