SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Buli - Debiut na scenie - UK

temat działu:

Przygotowanie do zawodów

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 48094

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 8346 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 180203
Witam, wypiska z dzisiejszego treningu Push, a tutaj jeszcze wrzucam Przed/Po
Tej właśnie pianki. Garnek 2.5l, a łyżka stała nieruchomo




PUSH


Wyciskanie sztangi skos góra
8x75kg / 12x70kg
8x77.5kg / 12x72.5kg

Wyciskanie na maszynie na barki stojąc
8x50kg / 12x45kg
8x52.5kg / 12x47.5kg

Pompki na poręczach
8x15kg / 12x12.5kg / CCx20
8x17.5kg / 12x15kg / CCx25

Rozpiętki skos góra
8x15kg / 12x12.5kg
8x17.5kg / 12x15kg

Wznosy boczne siedząc
8x15kg / 12x12.5kg
8x17.5kg / 12x15kg

Francuz leżąc
12x25kg / 15x20kg
12x27.5kg / 15x22.5kg

+ łydki, 25min aero







Kolejny super trening, choć przed treningiem, a po pracy wypompowany byłem okropnie, potem pojechałem na przegląd auta i na szczęście kolejny rok z głowy, więc ze spokojem zacząłem trening.
Zapas jest praktycznie wszędzie, ale już zaczynam czuć ciężar, więc fajnie.
Najbardziej jetem zadowolony z dipsów, bo podczas przygotowań praktycznie nie robiłem tego ćwiczenia.
Francuza robie do czoła, nie robie za głowe, ze względu na bark, nie boli, ale dmucham na zimne. W sobote kolejna wizyta u fizjoterapeuty.


DZIEŃ ŚREDNI

1.Posiłek
40g Płatki Jaglane
40g Płatki orkiszowe
10g Wiorki kokosowe
40g WPC

2.Posiłek
200g Ziemniaków
170g Kurczaka
5g Omega 3

3.Posiłek (przed treningowy)
200g Ziemniaków
150g Kurczaka

4.Posiłek
100g Płatków Śniadaniowych
200g Owoców
50g WPC

5.Posiłek
100g Płatków Owsianych
200g Owoców
350g Serka Wiejskiego 0%

6.Posiłek
170g Kurczaka
50g Masła orzechowego


Już sie skończył moment gdzie nie mogłem przejeść jedzenia jak było po zawodach, teraz ssanie max po każym posiłku
ale już niedługo i powoli będziemy wchodzić na pełne obroty.
Czuje sie świeży, wypoczęty, także wszystko idzie tak jak powinno.

1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609926
Buli napiszesz mi dokladnie krok po kroku info dodawales że tak Ci to wyszło?;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 875 Napisanych postów 26640 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 260190
zj**a za posiłek nr5. nie dawaj nabiału jako źródła białka w oknie około treningowym
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 8346 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 180203
ja pierdziele, ja to chyba rezygnuje całkowicie z tego nabiału




Maniek więc tak.


warzywa kroje na małe kawałki,
potem do garnka i czekam aż się zaczną gotować (żeby zmiekły)

później ustawiam najmniejszy ogień i miksuje wszystko na gładką masę (jakieś 45sec do 1min)

później czekam chwilkę aż zacznie bulgotać.

dobra załóżmy że bulgocze
wtedy ustawiam mikser na boku garnka i pod kątem miksuje tak żeby w środku wytworzył się taki jakby wir (wiesz o co chodzi) i w środek tego dodaje na oko (?myślę że ok.pół łyżeczki gumy ksantanowej) jak już czuję że gestnieje, wtedy mikser normalnie na prosto i miksuje jakby po samym dnie wlewając białka jaj( ważne żebyś miksował na początku właśnie po dnie , bo za pierwszym razem miksowałem jak leciało i poparzyło mi rękę , tak chlapało.

i od razu jak zaczniesz dodawać białek to zacznie robić się właśnie taka pianka. no i w sumie tyle. znowu czekasz te 1 do 2min do bulgotania i gra .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609926
Dzięki gumę dostanę chyba w sobotę to potestuje a jak robisz że skrobia czy kleikiem to tak samo tylko bez gumy i białek a np wpc?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 8346 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 180203
Nie nie, ja żarłok jestem i wolę sobie obok dać kurczaka z jakąś sałatka czy coś jak często widać na fotkach .

tak to gdy używam ten cream of rice (nasz Kleik ryżowy) czy skrobia to identycznie wszystko robię tylko w czasie gdy dodaje białka to wtedy zamiast białek daje skrobie np
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 8346 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 180203
Wczorajszy trening pleców

podciąganie z obciążeniem szeroki chwyt
8x7.5kg / 6x7.5kg / 8xCC
8x10kg / 11x7.5kg / 8xCC

Martwy ciąg
8x120kg / 12x100kg
8x130kg / 12x110kg

wiosłowanie jednorącz hamer
8x65kg / 12x55kg
8x67.5kg / 12x60kg

ściąganie z góry V-ka wąska
12x10szt. / 12x10szt.
12x11szt. / 12x11szt.

wznosy boczne w opadzie
12x15kg / 20x12.5kg
12x17.5kg / 15x15kg

szrugsy sztangą
12x110kg / 20x100kg
12x110kg / 20x100kg

uginanie jednorącz na modlitewniku
8x15kg / 12x12.5kg
8x17.5kg / 12x15kg

uginanie ze sztangą łamaną
8x25kg / 15x20kg
8x27.5kg / 13x22.5kg

+ łydki, 25min aero









Podciąganie poszło dużo lepiej niż na ostatnim treningu jeśli chodzi i o siłe i o czucie.

Martwy jako że leci co 2week to dodałem 10kg w seriach roboczych.
Jak widać na filmie troche sie bujam w ściąganiu z góry, ale szczerze porównując do robienia tego z super techniką i ogromnym zapasem siły czy też z super czuciem to niebo a ziemia, trafiam w ten moment gdzie drążek mam na samym dole i mocno dopinam choć tego nie widać, to jeszcze po skończonej serii czuje jak plecy dosłownie puchną. Więc moim zdaniem te teksty o super czuciu, technice i zostawieniu ego w szatni można wsadzić miedzy bajki.

Konczymy 4ty tydzień tym treningiem i czuje, że te ciężary już troche ważą , ale właśnie satysfakcja po takim treningu dużo większa i coraz częściej jestem mocno obolały, zayebiste uczucie.


DZIEŃ WYSOKI


1.Posiłek
300g Serka Wiejskiego
100g Owoców
50g Skrobi Ziemniaczanej
5g Omega 3

2.Posiłek
170g kurczaka
200g Ziemniaków
5g Oliwy z Oliwek

3.Posiłek ( przed tren)
150g Kurczaka
100g Kaszy Bulgur

4.Posiłek ( po tren)
120g Płatków śniadaniowych
50g Pieczywa
50g WPC
250g Owoców

5.Posiłek
100g Kleiku ryżowego
200g Owoców
170g Wieprzowiny

6.Posiłek
12 Białek jaj
40g czekolady 85%
10g Wiorków kokosowych







Ssanie coraz wieksze...
A tu jeszcze co do papek , o których osatatnio tu głośno
Z dziś ( DNT)
Zdjęcie z bliska, żeby było widać ze na garnku jest napis 2.5l i łyżka, która jest wbita w środek.
choć słabo zatkało



Zmieniony przez - Buli915 w dniu 2017-06-22 18:29:43
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 177 Napisanych postów 1668 Wiek 30 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 347377
Masakra ta papka Standardowo z dyni, rabarbaru i marchewy?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 80 Napisanych postów 8346 Wiek 30 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 180203
jeszcze kalafior doszedł
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609926
w przyszłym tyg mam pierwsze zmiany to sobie po pracy bede kombiowalz papkami:D
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Przygotowania do sezonu startowego 2017

Następny temat

Mateusz Kwarciński - Wiosna 2020

WHEY premium