Składniki:
- 30 g odżywki białkowej
- 40 g kaszy jaglanej
- garść suszonej żurawiny
- łyżka soku z cytryny
- szczypta imbiru
- kilka plasterków banana
- woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Sposób przygotowania:
-suchą kaszę jaglaną prażymy w suchym garnuszku przez klka minut na minimalnym oganiu. Następnie płuczemy pod zimną wodą. Wkładamy spowrotem do garnka i zalewamy wrzątkiem (tak aby ją tylko przykryć). Gotujemy około 10-15min, odstawiamy aby do siebie "doszła" i studzimy
-odżywkę białkową mieszamy z wodą około 1/2 szklanki. Dodajemy kaszę, żurawinę, imbir oraz sok z cytryny i blendujemy do uzyskania gęstego kremu
-na wierzchu układamy plasterki banana oraz odrobinę żurawiny
Wartości:
282,0 kcal
B 29,2 g
W: 35,8 g
T: 2,4 g
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html