Składniki 5 sztuk :
1. 100 g skrobi ziemniaczanej
2. 100 g mąki kukurydzianej
3. 50 g mąki gryczanej
4. ksylitol 35 g
5. olej kokosowy 30 g- rozpuszczony
5. 1 jajo
6. 100 g jogurtu naturalnego
7. drożdże suche 4 g
8.120 ml ciepłej wody
9. jagody koło pół kubka+ łyżka skrobi
Przygotowanie:
Wszystkie składniki oprócz jagód umieścić w misce i ugnieść ciasto. zostawić koło godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie uformować bułki (ciastko jest klejące więc dobrze podsypać skrobią), do środka wkładając jagody. piec ok 20 min w 180 stopni. najlepiej smakują na ciepło lub po pogrzaniu.
Makro dla 1 babeczki :
280 Kcal
B: 5.0
W: 48.0
T: 8.0
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html