Szacuny
7
Napisanych postów
215
Wiek
32 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
101464
Witam. Poszukuje białka z jak mniejszą ilością chemii. Powiem z doświadczenia że źle reaguje na odżywki i on niemal wszystkie cofa mi się. Także po batonach białkowych. Szukam czegoś najwyżej jakości aby w białku był jak najkrótszy skład i mało chemii. Cena nie jest dla mnie problem i smak też, chodzi tu typowo o zdrowie.
Refluks przełyku mam od 10 roku życia wyszedł na gastroskopii i jest to przewlekle / nawracające.
Szacuny
7
Napisanych postów
215
Wiek
32 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
101464
sorry pomieszalo mi sie. tak ipp zwieksza ph czyli robi zasade w zoladku a ocet zmniejsza czyli robi kwasny zoladek.
Tak zdecydowanie podjadlem taka decyzje po konsultacji z przyjacielem i doktor z zakresu dietetyki tez moim znajomym.
poprzedni gastrolog wypisal ipp i kwasu w gadle nie mialem ale potem mialam trawienie zle zapchane jelito jakimis kamieniami alergie zatluszczenie calego ciala zle samopoczucie
teraz mam mocno kwas w zoladku czasem mi sie odbije ze piecze ale mam trawienie pozadne i nie musze po lewatywach jezdzic. poza tym kwas w gardle jest juz coraz mniej i moj znajomy doktor mowi ze z czasem miesien sie calkiem zamknie i bede zyl jak zdrowy
Szacuny
444
Napisanych postów
2520
Wiek
26 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
266183
Szukać przyczyny przede wszystkim. Białko w postaci supli nie jest niczym niezbędnym, tym bardziej jeśli źle reagujesz. Mleko samo w sobie jak na ciebie wpływA?
Szacuny
7
Napisanych postów
215
Wiek
32 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
101464
Wiem że nie jest niezbędne. Przyczyną jest ogólnie cały układ trawienny w słabym stanie. Ja obecnie jestem od 2 lat na tak ścisłej diecie.Chodź wezmę w nakładanie na mieście ryż i udko z kurczaka mam mdłości czasem bóle brzucha wystarczy chyba że są tam przyprawy i smażenie w kiepskich warunkach. Jem nabiał i to sporo ale kupuje tylko z eko targów specjalnych śmietana, kozi ser., kefir. Mleka samego w sobie nie jem a takie pasteryzowane ze sklepu przypuszczam że było by fatalne w skutkach. Ja osobiście nic nie smarze na patelni, tylko piekę w piekarniku czy gotuje i czuje się dobrze. Moja dieta opiera się na mięsie takie jak: kaczka, geś czasem jagnięcina jak pozwoli budżet. Jajka (koniecznie na miękko) duże ilości. Ryż kasza bioplanet (omijając te foliowe pojemniczki). I dużo nasyconego masło klarowane/kokosowy, czasem smalec z gęsi do kaszy. Omijam większość warzyw ze względu na alergie i całkowicie gluten (bóle brzucha wzdęcia). Jak pilnuje mojej diety czuje się świetnie.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17707
Napisanych postów
132168
Wiek
39 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1460711
a co zlego w białku serwatkowym, w/w to izolat czyli śladowe ilosci laktozy w porównaniu do wpc, do tego np naturalny smak czyli bez składników smakowych itp
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
444
Napisanych postów
2520
Wiek
26 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
266183
zbyt dużo jajek bym nie ładował, tym bardziej jeśli jesteś alergikiem, bo bardzo możliwe, że dość szybko pojawi się też problem z ich tolerowaniem.
Ja w ciemno zgaduję, że problemem są tutaj białka mleczne. Możesz spróbować czystego izolatu, jeśli problem dalej będzie występował to wyrzucaj nabiał w jakiejkolwiek formie całkowicie.
ogólnie jeśli napisałeś, że czasem po mięchu masz mdłości, czy ogólnie po dostarczaniu większej ilości białka to może problem leży w enzymach trawiennych i/lub zbyt niską kwasowością żołądka. Interesowałeś się w ogóle tym tematem? Co konkretnie wyszło na gastroskopii, jakieś zmiany dodatkowe?
Zmieniony przez - WnMPapa w dniu 2017-08-02 23:13:05
Szacuny
7
Napisanych postów
215
Wiek
32 lat
Na forum
7 lat
Przeczytanych tematów
101464
Zdecydowanie mi lekarz zepsuł żołądek IPP i teraz leczę się octem jabłkowym i mam zakwaszony żołądek ok teraz. Mam też enzymy kreon 25000 od jelita i trzustki - jest rewelacja w porównaniu do tego co była.
Jajka się właśnie ok czuje. Np wczoraj jadłem żurek własnej roboty z na zakwasie chlebowym i prawie się rzygałem / było mi bardzo źle. Więc gluten 0.