SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Bezy z patelni by MiLeNaPiSaReK

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 8000

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4940 Napisanych postów 21619 Wiek 35 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 93517
Bezy z patelni by MiLeNaPiSaReK







Składniki:

3 szt. - białko jaja kurzego
1 łyżka - ksylitol w pudrze
1 łyżka - odżywka białkowa
1 szczypta - sól


Przygotowanie:


1. białka jaj ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli.
2. dalej miksując dodajemy ksylitol w pudrze
3. dodajemy odżywkę białkowa i delikatnie mieszamy łopatką od miksera.
4. patelnię smarujemy olejem kokosowym i łyżką wykładamy placuszki średniej wielkości.
5. pieczemy na bardzo wolnym ogniu ok. 5 min z każdej strony pod przykryciem.
Wykładamy na talerzyk i gotowe ;) U mnie ozdobione syropem daktylowym i posypane cynamonem.
Smacznego :)



Wartości:


132,2 kcal
B: 27,5 g
W: 2,6 g
T: 1,3 g
4

Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html 

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3363 Napisanych postów 72175 Wiek 33 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 459095
Wczoraj testowałem przepis - na ogniu trzymałem z jednej strony 5 minut z trugiej 3-4 max i bardzo mały płomień pod przykryciem .

Wyszły dość grube, nie opadły, polewe zrobiłem z żółtek + kakao + słodzik, ogólnie do białka też dodałem słodzik i trochę aromatu arakowego i białko karmelowe..
Super sprawa

2

Jedno ziarnko piasku moze zatrzymać klepsydrę
Jedna zbłąkana kula może zatrzymac życie
https://www.sfd.pl/gienus12__wojna_z_sylwetką_trwa.._!_-t1070946.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214367
wygladaja super, nie wspomne o makro; musze sobie zrobic

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Jaki patent na to, aby nie opadły? Mniejszy gaz? Bo wyrastają ogromne, a po chwili naleśniki po ściągnięciu z patelki...

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
BzykuDG
Jaki patent na to, aby nie opadły? Mniejszy gaz? Bo wyrastają ogromne, a po chwili naleśniki po ściągnięciu z patelki...


a ja swoimi się nie chwaliłem bo mówię " gdzieś dałem ciała" ale widzę, że nie tylko ja mam taki problem :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 46 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2284
Tak, bardzo mały gaz i pod przykryciem. Mogą wydawać się już gotowe ale potrzebują "czasu" żeby dojść w środku. Dobrym patentem jest też dodanie łyżki mąki skrobiowej typu mąka ziemniaczana/skrobia ziemniaczana albo mąka z tapioki do ubitej już piany ale wtedy makro jest inne.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
Ok, spróbuję więc dzisiaj raz jeszcze na minimalnym ogniu, tylko wtedy, to na bank będzie kilkanaście minut się smażyć. Dzięki za podpowiedź.

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 36 Napisanych postów 46 Wiek 31 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 2284
BzykuDG podziel się koniecznie zdjęciem jak zrobisz ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
BzykuDG Zawodnik IFBB
Ekspert
Szacuny 10621 Napisanych postów 16182 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 272461
I lipa. Na patelni jakby miały eksplodować, a po ściągnięciu już opadają. No ale cóż, czasem tak w życiu bywa




1

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
jest jedno wyjście tylko.....trzeba montować prosto z patelni żeby nie zdążyły opaść :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 9 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 2312
ksylitol jest konieczny? :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4522 Napisanych postów 35797 Wiek 34 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 263138
ayeth
ksylitol jest konieczny? :)


Jeśli ma być słodko
1

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA: http://www.sfd.pl/[BLOG]_K_PS_w_kuchni-t1081825.html

"WE FIGHT. THAT IS HOW WE WIN, THAT IS HOW WE DIE."

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Fit pizza na orkiszowo - żytnim spodzie(węglowodanowo - białkowa)

Następny temat

Zupa z pieczonej cukinii i czosnku by Malinowa

WHEY premium