SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Bezglutenowe KETO bułki Low Carb by Malinowa

Wysłana -
Bezglutenowe KETO bułki Low Carb











Inspiracją były przepisy OLI LCHF


Składniki:


- 200 g serka śmietankowego
- 40 g łupin babki jajowatej
- łyżka siemia lnianego
- 3 jaja
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki soli
- 10 g roztopionego masła


Przygotowanie:


1. Wszystkie składniki połączyć w misce, odczekać 10 minut do napęcznienia.
2. Uformować 4 bułeczki , lekko spłaszczyć.
3. Piec 25 minut w 170 st.C a następnie 15 min w 150 st C


Wartości dla jednej bułki:

B: 9,0
T: 18,0
W: 2,25
Kcal: 205











Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2016-09-27 08:47:31

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
no, no
wyglądają super, na końcówkę redu idealne
Wysłana -
Wysłana -
ale super, tylko gdzie dostać te łupiny? :D
Wysłana -
Na Alleg...
Wysłana -
bulki pierwsza klasa
Wysłana -
KUPUJE :D

A ten serek jaki dałaś?


Zmieniony przez - cod123 w dniu 2016-09-27 11:54:01
Wysłana -
Kanapkowy filadelfia Ale można np. dać pół na pół twaróg z jogurtem zblendowane
Wysłana -
Jeszcze ciepłe
Ale przed pieczeniem kleją się bardziej niż miód





Zmieniony przez - Germanotta w dniu 2016-09-30 17:09:54
Wysłana -
Możesz następnym razem troszkę więcej dosypać babki żeby aż tak się nie kleiło
Wysłana -
Tak pewnie też zrobię - następny rzut zrobi się w niedzielę, żeby do szkoły było co wziąć
Strona 1 z 3
Dodaj odpowiedź