przepis:
150 gram granulatu sojowego (zalewamy wrzątkiem, przykrywamy talerzykiem i czekamy 10 minut, potem go odcedzamy tak żeby był na maksa suchy)
100 gram mąki razowej
500 gram serka twarogowego waniliowego (w takich wiadereczkach znajdziesz go w kazdym wiekszym sklepie z jedzeniem)
50 gram płatków owsianych
3 (całe!) jajka
50 gram otrębów
1/3 szklanki orzechów włoskich nie mocno ale pociętych
2/3 szklanki rodzynek.
1 łyżka (stołowa, do zupy) sody lub proszku do pieczenia, ale soda lepsza.
miksujemy wszystko wlewamy na blache posmarowaną margaryną kasia wsadzamy na 30-35-40 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 185 stopni, potem kroimy na 16 rownych kawałków.
Mi to smakuje, lecz nie znam
waszych upodobań, mozęsz manipulować rodzynkami orzechami na swoje ulubione owoce, tlyko najlepiej wybrac suszone, bo kiedys zrobilem z bananem to po 5 dnaich byly lekko przygnite.
b: 200,5/każdy kawałek 12,5
t:41/2,5
c:180/11,25
kcal:1673/104,5
Nie liczyłem wartości z owoców.
Sogi mile widziane :)