płatki owsiane 75g
siemie lniane 11g
mąka pszenna razowa 88g
rodzynki 42g
suszone śliwki 54g
suszone morele 38g
wiórki kokosowe 22g
odtłuszczone mleko w proszku 8g
twaróg półtłusty 101g
jogurt naturalny 0% 88g
jaja 123g
Podaję dokładną ilość z jakiej ja przygotowałam batoniki. Każdy może dostosować przepis według upodobań.
Płatki, mąkę, siemię, mleko i wiórki wsypujemy do miski. Śliwki, morele i rodzynki kroimy na mniejsze kawałki. Twaróg rozgniatamy z jogurtem i jajami. Wszystkie składniki łączymy w całość. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i pieczemy batony około 30minut w 150 stopniach (termoobieg). Po upieczeniu kroimy. Z mojej porcji wyszło 10 batoników.
Całość:
1456kcal
B 63g
T 41g
W 198g
100g batonów:
256,3kcal
B 11,1g
T 7,2g
W 34,8g
Przepraszam za niewyraźne zdjęcia. :)