Potrzebujemy:
- tuńczyk w sosie własnym
- ser mozzarella 125g
- jedno jajo
- cebula mała
- przyprawy
Przygotowanie:
1. Do miski wrzucamy odcedzonego tuńczyka, jajko, ser mozzarelle tarty lub drobno pokrojony, cebule drobno posiekaną. Następnie dajmy przyprawy: sól, pieprz, pieprz cayenne, troche przyprawy do kebabu, wiadomo przyprawiamy wg uznania - np ja lubie ostre. Od razu uprzedzam że warto również dodać trochę zmielonych płatków owsianych ponieważ miałem problem z przewróceniem kotletów na drugą stronę podczas smażenia.
2. Rozgzewamy olej na patelni i wrzucamy nasze kotlety
3. Jak się podsmażą i trochę zlepią to obracamy na drugą stronę,następnie 3-5min smażenia drugiej strony na małym ogniu i gotowe.
4. Wyszły mi z tego 3 kotlety jak poniżej. Zjadłem w 2 minuty z mega smakiem. Kto nie jadł musi zrobić albo ban
Smacznego
Zmieniony przez - Remik7 w dniu 2014-03-30 21:19:09
Zmieniony przez - Remik7 w dniu 2015-05-16 11:40:03
NAJCZĘŚCIEJ POLECANE SUPLE !!!
http://www.sfd.pl/***NAJCZĘŚCIEJ_POLECANE_w_OiS***-t963318.html
NIE WIESZ JAKI CYKL SOBIE UŁOŻYĆ? ZAJRZYJ
-http://www.sfd.pl/***Gotowe_zestawy_ze_znanych_produktów_sklepu_SFD***-t793565.html