sfd logo sfd sklep ikona SKLEP z odżywkami

SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

Łaciate brownie

Wysłana -
mega mega mega przepis. cala dieta moglaby sie opierac na tym brownie od tej chwili staly gosc w mojej lodowce!!!
Wysłana -
bardzo mnie to cieszy!
jak masz jakeis zdjęcie to wrzuć
Wysłana -
to byla pierwsza proba, jednak kolejne juz sa wzorowe, ale ich fotek niestety nie mam poza tym to ciasto ze zdjecia bylo robione w stanowczo za duzej formie, zakupilem mniejszej srednicy i jest luksus





Zmieniony przez - stojeden w dniu 2017-06-22 14:37:16
Wysłana -
ekstra ! ja używałam tu prostokątnej formy i faktycznie nie była zbyt duża , po prostu trzeba uważać i ewentualnie modyfikować czas pieczenia
Wysłana -
miss, bo Ty sie znasz, wiesz moze jaka ilosc babki jajowatej zrobi robote do sciecia masy? nie wiek czy jej sie uzuwa w gramach, czy moze w kilkudziesieciu gramach czy jak? ja rozuumiem ze zalezy to od objetosci masy ale chociaz tak plus minus, bo nawet nie wiem jak sie do tego zabrac
Wysłana -
stojeden
miss, bo Ty sie znasz, wiesz moze jaka ilosc babki jajowatej zrobi robote do sciecia masy? nie wiek czy jej sie uzuwa w gramach, czy moze w kilkudziesieciu gramach czy jak? ja rozuumiem ze zalezy to od objetosci masy ale chociaz tak plus minus, bo nawet nie wiem jak sie do tego zabrac


hmm zależy co będziesz robił; już mała ilosć babki mocno skleja, ja np. dodaję 5g babki do omleta z 3 jajek i już widzę różnicę w konsystencji
jak dodasz babki, wymieszasz masę i odstawisz na parę minut to zobaczysz jaki kleik się zrobi

jak np masz w przepisie 100g mąki to jak zamiast tego dasz 50g mąki i 10g-15g babki to powinno być OK - tak mi się wydaje
trzeba to rozpracować metodą prób i błędów

jak ktos ma jakies doswiadczenie to niech pisze
Wysłana -
dziekuje Ci slicznie za podpowiedzi, trzeba bedzie potestowac
Strona 2 z 2
Dodaj odpowiedź