SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[RYBA] Pieczony Pstrąg - dobre podczas redukcji

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 29930

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45
Witam
W sumie moj pierwszy post na forum. Szał to moze nie bedzie, ale mam nadzieje,
ze komus sie przyda odrobina wiedzy i smaku jaki posiadam .

A wiec do rzeczy.
Co potrzebne:
Świeże filety z pstrąga (na 100gr: 19,2b/5t/0w)
3 zabki czosnku (według gustu..dla mnie im wiecej tym lepiej)
pietruszka zielona
oliwa z oliwek (płaska łyżka)

Przygotowanie:
W sklepie (bardzo wazny punkt!!) upewniamy sie, czy sprzedawczyni szczerze kiwa glową, ze rybka jest swieza. (najlepiej byloby kupic tylko patroszonego, bo wtedy od razu widac, ale nie kazdy potrafi i ma chec filetowac samemu..)
Filety dokladnie myjemy (nie ma potrzeby skrobania z lusek, gdyz w przypadku pstraga sa one na tyle male i delikatne, ze po upieczeniu, czy smazeniu praktycznie ich nie czuc) i delikatnie osuszamy papierowym recznikiem. Wycinamy osci z czesci brzusznej (rzeby pozniej sie nie bawic z gotowym daniem).
Siekamy pietruszke, czosnek i mieszamy razem (kolejnosc dowolna)
Bierzemy kawalek folii aluminiowej i smarujemy oliwa z oliwek (cieniutka warstwa, zeby nam sie rybka nie przykleila), nastepnie delikatnie solimy i pieprzymy (dla fanow skory). Kolejny krok, to poukladanie filetow i posypanie ich wczesniej zsiekana mieszanka.
Calosc solimy i pieprzymy (innych przypraw nie trzeba).
Powinno wyjsc cos takiego:







W miedzyczasie nastawiamy piekarnik na 180 stopni.
Po nagrzaniu wkladamy calosc na ok 20min(w tym czasie czosnek powinien sie ladnie zarumienic)..

po ok 20min.:




SMACZNEGO
1

No Pain, No Gain..No Guts, No Glory

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 713 Wiek 37 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 28603
niby nic takiego ale wygląda smakowicie ten sos co jest na pomidorach to co to ? jogurt + zioła ?

dzięki za rady (szczególnie z tym kiwaniem głową, będę zwracał na to baczną uwagę )
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45
Tak..jogurcik, a dokladnie naturalny jogovita zott'a 1%tluszczu. Ogolnie przeszukujac polki nie za czesto znajdywalem taki , w ktorym ilosc bialka bylaby wieksza od weglowodanow, tak wiec polecam..w smaku tez si...
A co do samej rybki..przepis dostalem od znajmego kucharza..i bylem wielkim szoku, ze cos tak prostego, moze tak smakowac

No Pain, No Gain..No Guts, No Glory

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 50 Napisanych postów 4064 Wiek 49 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 41783
super w najblizszym czasie to przetestuje

Nie moje problemy... są nie moimi problemami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 24 Napisanych postów 11766 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 64285
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 8678 Wiek 37 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 160898
a co to obok jest?
pomidory z mozzarela? <mniam>

...:::Every Dream Has A Beginning:::...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 4 Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 45
Oboj jest mix salat (nobla dla tego, to wpadl na pomysl sprzedawania gotowych posiekanych mieszanek), z pomidorkiem i odrobina jogurtu naturalnego..

No Pain, No Gain..No Guts, No Glory

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 1536 Wiek 30 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 10043
polecam na grillu ale prawdziwym
pyszne robię zawsze takie w lecie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 150 Napisanych postów 15480 Wiek 39 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 90607
tez na grilu robie sog dla autora

maly duzy gruby czy chudy kazdemu nalezy sie taki sam szacunek
pozdrawiam

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 3 Napisanych postów 200 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7246
Często tak jadam tylko daje troche mniej czosnku, chili i skrapiam cytryną

Vide Cui Fide

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51557 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
Zona czesto tez to robi tylko wiecej warzyw i napewno tam jest troche marchwi a tak tak samo.
Smaczna rzecz.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

otręby żytnie

Następny temat

podrabiane koksiarskie gołąbki :D

WHEY premium