SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

[BLOG] nwpassage od kuchni

Wysłana -
Hej Wam !

Często wrzucam zdjęcia moich posiłków w dzienniku - dlaczego więc nie założyć bloga od kuchni ?

Moja dieta dotychczas to LowCarb z rotacją węglowodanów w DT/ DNT.
Póki co jeszcze redukcja, na jesieni planuję masę jeśli uda się dobrze zejść z fatu na brzuchu.

Cheety goszczą u mnie przeważnie co 10-14 dni. Kaloryka teraz 1800kcal. Zaczynałam w styczniu od 2200kcal.


Dzisiaj na słodko czekolada z jagłami




Wartości odżywcze:
605 kcal
B 6g
T 48.6g
W 37.1g

Składniki:
* 80g olej kokosowy
* 20g kakao
* 15 g jagła ekspandowane
* 20g rodzynki
* 40g serwatka w proszku
.
Rozpuścić olej kokosowy w garnku na wolnym ogniu, dodać kakao i serwatkę w proszku - dobrze wymieszać. Na koniec dodałam posiekane rodzynki i jagła. Całość przelałam na wyścieloną folią aluminiową płaską tackę i włożyłam do lodówki na ok. 1 godzinę. Gotowe :) .
Najlepiej sprawdziłaby się forma silikonowa, poszukuję póki co ideału nie za miliony.



Zmieniony przez - northwestpassage w dniu 2018-07-31 11:43:29
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Ciebie zainteresować:

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Dodaję do obserwowanych i pewnie nie raz skorzystam z pomysłów :)
Wysłana -
zdjęcia mi się podobają więc dodaję do obserwacji a co z moimi batonami?
Wysłana -
Jestem i zaglądam
Wysłana -
super witamy w dziale , już cię koloruję
Wysłana -
Siema, popatrzyc zawsze mozna
Wysłana -
lapacz12 - super :)

DJ DoDo - batony były i już nie ma na jutro kolejne szykuje. Trochę zmodyfikowałam przepis, bo nie używam masła orzechowego i bardziej węglowodanowe wyszły. Jutro wrzucę. Mój M. pomógł im zniknąć. Naprawdę pyszne :)

georgu - hej, hej :)

lodzianin1 - hej, dziękuję za barwy :) zaglądam do działu już trochę jak czas pozwala :) na Twoje cheety dzień w dzień tyż

f3door - pewnie, że można


Zmieniony przez - northwestpassage w dniu 2018-08-01 00:13:46
Wysłana -
Wczoraj wieczorem znów robiłam batoniki proteinowe
Zmieniłam przepis od DJDoDo. Chciałam mniej tłuste. Zakładam, że będą częściej wpadać w dni treningowe kiedy potrzeba więcej węgli oraz jako wieczorna przekąska i tu też węgle mile widziane.



Wartości odżywcze na 100g:
367 kcal
B 31.8 g
T 5.9 g
W 48.4 g

Skład:
* daktyle 50g
* serwatka w proszku 90g
* płatki owsiane 50g (zmielone w młynku do kawy)
* czekolada gorzka 20g
.
Daktyle zalałam wrzątkiem, zostawiłam chwilę, aby namokły(wody tak żeby je zakryła). Zblendowałam. Dodałam resztę składników i ugniotłam. Po ugnieceniu można na chwilę wrzucić do lodówki żeby masa zastygła, łatwiej będzie formować batony.
Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej.

To przepis pierwotny z weekendu. Wczoraj zabrakło mi płatków i serwatki to dodałam trochę zmielonych płatków jęczmiennych i żytnich.


Zmieniony przez - northwestpassage w dniu 2018-08-02 00:22:02
Wysłana -
Dzisiejsze śniadanie - standard jajka z patelni i wczorajszy obiad - smażone podudzia i skrzydełka, uwielbiam chrrrrupiące




Wysłana -
Całkiem tutaj apetycznie u Ciebie ;)
Wysłana -
mesja1905
Całkiem tutaj apetycznie u Ciebie ;)

Staram się urozmaicać talerze na ile czas i chęci pozwalają :)
Strona 1 z 7
Dodaj odpowiedź