SFD.pl - fitness, kulturystyka, trening, dieta i suplementacja sfd sklep ikona SKLEP z odżywkami

SFD.pl Odchudzanie i forma po męsku

Dodaj odpowiedź

[BLOG] hardstell redukcja z 196kg

Wysłana -
Witam was wszystkich w sumie nie wiem jak zacząć, urodziłem się jako wcześniak leżałem w inkubatorze, całe dzieciństwo to astma oskrzelowa, zapalenia płuc i oskrzeli, brałem leki sterydowe kortyzol/hydrokortyzon w tabsach i zastrzykach, często przyjeżdżało pogotowie bo często się dusiłem i szot w zadek. Jako dziecko byłem szczupły w okresie dorastania zacząłem też tyć w pierwszy rok urosłem 30cm miałem wtedy jakoś 7-8 lat, szybko dorosłem też fizycznie brodę już goliłem w 4 klasie podstawówki w wieku 15 lat skończyłem rosnąć dobiłem do 2 metrów. Zawsze byłem aktywny fizycznie zawody na 100m czy skok w dal, piłka nożna i kosz.

Przed wypadkiem w wieku 17,5 lat ważyłem 124kg, zawody w przeciąganiu liny coś mi strzeliło w plecach za 2 dni szpital nie mogłem wstać z łóżka ból był taki jakby ktoś polał benzyna i podpalił po prostu wrzeszczałem RTG na drugi dzień rano CT okazało się że jeden krąg w części lędźwiowej jest mniejszy niż powinien i większy nacisk na mniejsza powierzchnie krążka spowodował jego uszkodzenie i nacisk na nerwy i uszkodzenie jakiś nerwów obwodowych. Od pasa w dół czucia miałem może 5% , w szpitalu leczenie farmakologiczne, w domu kontynuacja i 2 lata rehabilitacji(na NFZ), w zasadzie czułem się tak jakbym uczył się odnowa chodzić pierwsze kroki to w sumie bardziej podtrzymując się na rękach, prawie brak kontroli nad pęcherzem zdarzało się że nie dotarłem do kibelka na czas tak samo dwójeczka co najmniej pół roku lewatywa żeby moc się wysrać, nawet nie wiecie jakie to wspaniałe uczucie móc się samemu wysrać :) Co zabawne brakowało mi z pół roku do 18-tki i 2 metrowego chłopa dali na dziecięcy zamiast neurologiczny. W tym czasie zaczęła się też depresja żaden z moich przyjaciół mnie nawet w szpitalu nie odwiedził ani też potem jakby o mnie zapomnieli i w zasadzie zostałem sam z tym wszystkim. Po 1-1,5 roku nastąpił kolejny strzał w plecy(nie mam namyśli urazu kręgosłupa) w moim życiu o którym nie chcę pisać na forum wtedy się załamałem całkowicie i moja wegetacja trwała tak aż do teraz, powiem wam że samotność jest najgorsza ze wszystkich chorób.

Po tym czasie postanowiłem się zebrać i spróbować zawalczyć ten ostatni raz, mam 27 lat 203cm wzrostu i ważę 196kg. teraz mam w zasadzie dyskopatie nawet nie pamiętam jakich kręgów.

Kupiłem dietę z fabrykasiły.pl i ją realizuje dzisiaj jest 2 dzień po konsultacjach muszę zrzucić 20-30% masy ciała zanim będę mógł iść na siłownie. W domu mam materac na którym ćwiczę mięśnie brzucha i kręgosłupa, hantle, rowerek i staram się na razie dużo chodzić. Moja dieta obecnie to koło 2600-2700 kcal w pięciu posiłkach nie wiem czy tam mogę wklejać składniki z wagą np ale wrzucę zdjęcia moich potraw

Do blogu trochę mnie zainspirował ciężki: http://www.sfd.pl/Redukcja_z_236kg-t1082446-s1.html

Moje wymiary [19 kwiecień 2017]
Wzrost - 203cm
Waga - 195kg
Obwód klatki: 143 cm
Obwód talii: 164 cm
Obwód bioder: 150 cm
Obwód ramienia: 48 cm
Obwód przedramienia: 40 cm
Obwód nadgarstka: 21.5 cm
Obwód uda: 96 cm
Obwód łydki: 62 cm

Wymiary pobrane zanim cokolwiek zacząłem robić w tym kierunku. Potem dużo czytałem zacząłem jeść mniej ale częściej aż w końcu wziąłem dietę z fabryki siły.

Wymiary [31 maj 2017]:

Obwód karku: 47.0 cm
Obwód klatki: 140.5 cm
Obwód talii: 164.0 cm
Obwód bioder: 150.0 cm
Obwód ramienia: 46.5 cm
Obwód przedramienia: 38.0 cm
Obwód nadgarstka: 22.5 cm
Obwód uda: 93.0 cm
Obwód łydki: 61.0 cm
Śniadanie:
Omlet z 4 dużych jajek papryka pomidor płatki owsiane


Drugie danie:
Kanapki z sałatą + jogurt zmieszany z twarogiem, ogórkami i przyprawami


Trzecie danie:
w budowie bo na ciepło

Czwarte danie:
Shake ze zblendowanego jogurtu ogórków ananasa i jabłka


Piąte danie(2h przed snem):
Kasza jaglana, pokrojone awokado, pomidor, papryka i oliwki z sosem
(to biorę do pracy wiec jeszcze kasza nie gotowa)





Zmieniony przez - hardstell w dniu 2017-06-07 14:56:42

Zmieniony przez - hardstell w dniu 2017-06-07 14:57:04

Zmieniony przez - hardstell w dniu 2017-06-07 15:03:41

Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów?

sylwia i emil Indywidualne plany dietetyczne i treningowe Sprawdź więcej
Wysłana -
Powodzenia!
Wysłana -
Cześć!
Powodzenia Ci życzę!
Nie poddawaj się i głowa do góry. Nie mów też że ostatnie podejście bo kryzysów będziesz miał bardzo dużo.
Jeśli będziesz prowadził dziennik regularnie to pomożemy Ci je przytrzymać i dojść do idealnej sylwetki.
Nie byłem nigdy tak dużych rozmiarów ale wazylem kiedyś 106 kg a dziś 72. Czuje się sto lat młodszy i zdrowszy więc Tobie też tego życzę ;)
Tak btw jak zrzucisz balans to będziesz potężnie wyglądał przy takim wzroście.
Pozdrawiam!
Wysłana -
Witamy w dziale


Bede zagladal i kibicowal
Wysłana -
Powodzenia
Wysłana -
Dzięki za trzymanie kciuków

Wymiary [11 czerwiec 2017]:

Waga: 195 kg
Obwód karku: 47.0 cm
Obwód klatki: 138.0 cm [-2,5 cm]
Obwód talii: 162.0 cm [-2,0 cm]
Obwód bioder: 150.0 cm
Obwód ramienia: 46.0 cm [-0,5 cm]
Obwód przedramienia: 38.0 cm
Obwód nadgarstka: 22.5 cm
Obwód uda: 93.0 cm
Obwód łydki: 62.0 cm [+1,0 cm]


Zdjęcia szamki:

Kasza jaglana, duszony jarmuz z porem fasola przyprawami i makiem:


Szejk banan nektarynka orzechy jogurt:


Nalesnik z maki pelnoziarnistej jogurt i to co widac :) :



Zmieniony przez - hardstell w dniu 2017-06-11 14:06:38
Wysłana -
Trzynaj sie zalozen reszta sama przyjdzie
Wysłana -
No to bylem u endokrynologa dzisiaj oczywiście prywatnie diagnoza: Subkliniczna niedoczynność tarczycy i dostałem euthyrox 25mg na początek mam brać.
Wysłana -
Miałeś jakieś badania pod kontem postawienia diagnozy?
Wysłana -
Powodzenia, będę zaglądał.
Wysłana -
lukas1111
Miałeś jakieś badania pod kontem postawienia diagnozy?


Tak ogolnie mialem robione badania juz dawno temu ale ani skierowania do endo nie dostalem od rodzinnego ani jakos nie ogarnialem tematu moja mama ma chorobe hashimoto i babcia miala i jakos tak wyszlo zaglebilem sie w temat troche poczytalem wyszlo ze mam niedoczynnosc a moze i chorobe hashimoto no to poszedlem do endokrynologa przy okzaji przed tym robilem rozne badania.
Tutaj macie moje wyniki:

Rok 2008
TSH - 2,8 ulU/ml [0,27-4.2]
FT4 - 15,7(37%) pmol/L [12-22]
FT3 - 5,1(38,1%) pmol/L [3,5-7,7]

Rok 2015
TSH(3 gen) - 4,65 ulU/ml [0,27-4.2]
FT4 - 14,82(28,2%%) pmol/L [12-22]
FT3 - 5,26(45,96%) pmol/L [3,95-6,8]

Rok 2017

Styczeń
TSH(3 gen) - 5.01 ulU/ml [0,27-4.2]

Morfologia:
WBC - 8.9 [4-11]
RBC - 4,61 [4,5-6,5]
HGB - 14.6 [13-17]
HCT - 42,3 [40-54]
MCV - 92 [80-100]
MCH - 31,7 [26-34]
MCHC - 34,5 [30-36]
RDW - 13,9 [11-16]
PLT - 178 [140-440]
MPV - 9,2 [6-11]
PCT - 0,164 [0,150-0,500]
PDW - 16,8 [11-18]

Jonogram
Sód Na - 144 [135-147]
Potas K - 4,92 [3,8-5,2]
Chlorki Cl - 103 [95-108]

Marzec
TSH - 3,93 ulU/ml [0,27-4.2]
FT4 - 16,75(47,5%%) pmol/L [12-22]
FT3 - 5,55(66,22%) pmol/L [3,1-6,8]
P/ciała Anty TPO - 15,16 [<35]
P/ciała Anty TG - 19,39 [<115]
Ferrytyna - 248,3 [30-400]
Wit B12 - 305 [197-771]
Wit D total - 25,94 [powyżej 30 ng/ml]
Testosteron - 9,77 [8,64-29]

Morfologia
LEUKOCYTY - 4.87 10^3/ul wart.ref.: 4.0-11.0 x10^3/ul
ERYTROCYTY - 4.48 10^6/ul wart.ref.: 4.7-6.1 x10^6/ul
HEMOGLOBINA - 13.9 g/dl wart.ref.: 14.0-18.0 g/dl
HEMATOKRYT - 40.3 % wart.ref.: 40.0-54.0 %
MCV - 90.0 fl wart.ref.: 82 - 98 fl
MCH - 31.0 pg wart.ref.: 27.0 - 33.0 pg
MCHC - 34.5 g/dl wart.ref.: 32.0 - 37.0 g/l
P-LCR - 25.3 % wart.ref.: 13.0 - 43.0 %
RDW-CV - 13.6 % wart.ref.: 11.0 - 16.0 %
RDW-SD - 43.4 fl wart.ref.: 37.0 - 54.0 fl
PŁYTKI KRWI - 154 10^3/ul wart.ref.: 130-400 x10^3/ul
MPV - 9.8 fl wart.ref.: 9.0 - 13.0 fl
PDW - 12.0 fl wart.ref.: 9.0 - 17.0 fl
PCT - 0.15 % wart.ref.: 0.17 - 0.35 %
NEUTROCYTY - 2.59 10^3/ul wart.ref.: 1.8-7.7 x10^3/ul
LIMFOCYTY - 1.38 10^3/ul wart.ref.: 1.50-7.00 x10^3/ul
MONOCYTY - 0.83 10^3/ul wart.ref.: 0.0 - 1.2 x10^3/ul
EOZYNOCYTY - 0.05 10^3/ul wart.ref.: 0.0-0.5 x10^3/ul
BAZOCYTY - 0.01 10^3/ul wart.ref.: 0.00-0.10 x10^3/ul %
NEUTROCYTÓW - 53.3 % wart. ref.: 40.0-74.0 % %
LIMFOCYTÓW - 28.3 % wart. ref.: 19.0-48.0 % %
MONOCYTÓW - 17.0 Æ % wart. ref.: 0.0 - 14.0 % %
EOZYNOCYTÓW - 1.0 % wart. ref.: < 7.0 % %
BAZOCYTÓW - 0.2 % wart. ref.: < 1.5 %
ASPAT - 23 U/l wart. ref.: 5 - 40 U/l
ALAT - 28 U/l wart. ref. 5 - 41 U/l
CK - KINAZA KREATYNOWA - 363 Æ IU/l wart.ref.:mężczyźni 20 - 200 U/l
MAGNEZ W SUROWICY - 2.11 mg/dl war.ref.: 1.7-2.6 mg/dl
WAPŃ CAŁKOWITY W SUROWICY - 9.6 mg/dl wart.ref.: 8.6 - 10.2 mg/dl


Kwiecień
KORTYZOL W SUROWICY - 458.2 nmol/l wart.ref.: rano: 166 - 507 nmol/l po południu: 73.8 - 291 nmol/l
TESTOSTERON - 11.62 nmol/l wart. ref.: 8.64 - 29.0 nmol/l
SHBG - 34.48 nmol/l wart. ref.: mężczyźni: 17-65 lat: 14.5 - 48.4 nmol/l
DHEA SO4 - 449.9 Æ ug/dl wart. ref.: mężczyźni: 160-449 ug/dl
ESTRADIOL - 53.93 Æ ng/l w.ref: 27.1 - 52.2 ng/l
ANDROSTENDION - 2.152 ng/ml wart. ref.: 0.45 - 4.20 ng/ml
FSH 2.28 IU/l wart.ref.: 1.5 - 12.4 IU/l
LH 3.29 IU/l wart.ref.: 1.7 - 8.6 IU/l
PROLAKTYNA - 448.8 Æ mIU/l wart.ref.: 86.0 - 324.0 mIU/
MORFOLOGIA LEUKOCYTY - 5.40 10^3/ul wart.ref.: 4.0-11.0 x10^3/ul
ERYTROCYTY - 4.45 10^6/ul wart.ref.: 4.7-6.1 x10^6/ul
HEMOGLOBINA - 13.9 g/dl wart.ref.: 14.0-18.0 g/dl
HEMATOKRYT - 39.6 % wart.ref.: 40.0-54.0 %
MCV - 89.0 fl wart.ref.: 82 - 98 fl
MCH - 31.2 pg wart.ref.: 27.0 - 33.0 pg
MCHC - 35.1 g/dl wart.ref.: 32.0 - 37.0 g/l
P-LCR - 24.6 % wart.ref.: 13.0 - 43.0 %
RDW-CV - 13.6 % wart.ref.: 11.0 - 16.0 %
RDW-SD - 43.0 fl wart.ref.: 37.0 - 54.0 fl
PŁYTKI KRWI - 169 10^3/ul wart.ref.: 130-400 x10^3/ul
MPV - 9.8 fl wart.ref.: 9.0 - 13.0 fl
PDW - 11.6 fl wart.ref.: 9.0 - 17.0 fl
PCT - 0.17 % wart.ref.: 0.17 - 0.35 %
NEUTROCYTY - 3.04 10^3/ul wart.ref.: 1.8-7.7 x10^3/ul
LIMFOCYTY - 1.62 10^3/ul wart.ref.: 1.50-7.00 x10^3/ul
MONOCYTY - 0.66 10^3/ul wart.ref.: 0.0 - 1.2 x10^3/ul
EOZYNOCYTY - 0.06 10^3/ul wart.ref.: 0.0-0.5 x10^3/ul
BAZOCYTY - 0.01 10^3/ul wart.ref.: 0.00-0.10 x10^3/ul %
NEUTROCYTÓW - 56.3 % wart. ref.: 40.0-74.0 % %
LIMFOCYTÓW - 30.0 % wart. ref.: 19.0-48.0 % %
MONOCYTÓW - 12.2 % wart. ref.: 0.0 - 14.0 % %
EOZYNOCYTÓW - 1.1 % wart. ref.: < 7.0 % %
BAZOCYTÓW - 0.2 % wart. ref.: < 1.5 %


Zmieniony przez - hardstell w dniu 2017-06-12 21:29:32
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź