1. 100 g skrobii ziemniaczanej
2. 100 g mąki kukurydzianej
3. 50 g mąki gryczanej
4. ksylitol 35 g
5. olej kokosowy 30 g- rozpuszczony
5. 1 jajo
6. 100 g jogurtu naturalnego
7. drożdże suche 4 g
8.120 ml ciepłej wody
9. jogody koło pół kubka+ łyżka skrobii
wszystkie składniki oprócz jagod umieścic w misce i ugnieść ciasto. zostawić koło godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie uformować bułki (ciastko jest klejące więc dobrze podsypać skrobią), do środka wkładając jagody. piec ok 20 min w 180 stopni. najlepiej smakują na ciepło lub po pogrzaniu.
Makro 1:
280 kcal/ 5B/ 48W/ 8t
Zmieniony przez - cod123 w dniu 2017-07-16 19:53:00
http://www.sfd.pl/DT_cod123-t1098138.html
moje zmagania w Kuchni: http://www.sfd.pl/[BLOG]_COD_w_kuchni-t1121985.html