W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
...
Napisał(a)
Noooooo i to jest facet przez duże F Święto Walniętego warto fajnie spędzać, a włoska restauracja - mega. Zrób zdjęcia nie bądź cham, daj pojeść oczyma
...
Napisał(a)
Gdzieś czytałem artykuł że pewne źródła białka lepiej się uzupełniają i nie chodzi to o pełnowartościowe/niepełnowartościowe tylko o to, że profil aminokwasowy np. ryżu z kurczakiem lepiej się uzupełnia niż ryżu z wołowiną? Czy jest to mit? Warto zagłębić się w temat i przeanalizować profile aminokwasowe białka pochodzenia zwierzęcego i roślinnego tak, żeby w posiłku się lepiej uzupełniały?
Jaki powinien być poziom poszczególnych (najważniejszych na początek) aminokwasów w posiłku?
Jaki powinien być poziom poszczególnych (najważniejszych na początek) aminokwasów w posiłku?
...
Napisał(a)
W jaki sposób lepiej miałyby się uzupełniać? skoro dostarczasz pełnowartościowe białko, gdzie jest wysoki udział leucyny. Między drobiem, a wołowiną są śladowe różnice w aminogramie.
...
Napisał(a)
Też to zauważyłem, bo mam w swoim excelu rozpisane nawet profile aminokwasowe :D no cóż, skoro tak to nie będę sobie tym głowy zawracał.
...
Napisał(a)
Lepiej się szykuj na kolacje z Panną, a nie zawracasz sobie głowę głupotami
...
Napisał(a)
Oj macie ubaw :D no wiadomo, że się wyszykuje, może nawet umyje po treningu!
...
Napisał(a)
Sernik <3 Ty całuj ją po stopach ! Miłego wypadu
W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html
Poprzedni temat
Redukcja dieta pomocy
Następny temat
Pomoc redukcja
Polecane artykuły