SFD.pl Kuchnia SFD

Dodaj odpowiedź

[BLOG] Agnieszka w kuchni - czyli coś z niczego ; )

Wysłana -
Z racji nadmiaru swojskiego miodu i wiórek kokosowych, to ...musiałam coś wykombinować W batonikach nieco mniej - 30g miodu wystarczy. A co do kokosanek, powiem szczerze, że wyszły płaskie (to z mojej winy, źle masę nakładałam), ale takie typowe są i robiłam pierwszy raz. Jak się ubije dobrze białka jaja ze szczyptą soli na zbitą masę, doda ksylitolu, ubijać dalej i dodać wiórek i delikatnie bardzo wymieszać, to będzie ok. Z erytrytolem nie wiem czemu nie wyszło, w sumie on z ksylitolem podobnie zachowuje się w deserach.
Wysłana -
zmotywowany zrobiłem kolejne podejście.....i dziś wyszło jak za dotknięciem magicznej różdżki chyba problem tkwił w zbyt małej ilości wiórek
Wysłana -
Cieszę się, dla mnie kokosanki są...no mega, ślinka cieknie
Wysłana -
super przepisy ! smakołyki
Strona 115 z 115
Dodaj odpowiedź