SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] Agnieszka w kuchni - czyli coś z niczego ; )

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 147032

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
W sumie samopoczucie jest bardzo dobre, czasem wpada "smaczek" na coś, ale ogólnie jest naprawdę dobrze, pierwsze 10-12 dni było hardcorowe, głód itd, bóle głowy etc.
A teraz luz, kilogramów spadło w sumie mało, inni tracą tyle co ja w 2 tygodnie, a nie 4 Ale u mnie sporo do naprawiania było, więc tym sobie to tłumaczę, odstępstw nie było żadnych


A cioacho Krzyrzu zniknęło w oka mgnieniu i dobrze - pachniało mega, a ja musiałam obejść się smakiem
1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94060 Napisanych postów 363894 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667467
Ta zupa buraczana z kapusta mega wyglada
1

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10059 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214358
Zupa ogórkowa wygląda suuuper, ja lubię w takiej właśnie czystej wersji mniam

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94060 Napisanych postów 363894 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667467
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Ciasteczka z bakaliami, al'a Pieguski

Pieguski

Składniki:

- 100g masła 82%tłuszczu,
- 50g miodu,
- 2 żółtka,
- 150g mąki gryczanej,
- pół płaskiej łyżeczki sody,
- pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia,
- 40g żurawiny lub 40g rodzynek,
- 30g słonecznika
- 30g gorzkiej czekolady,
- można dodać jeszcze około 30g pestek dyni.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki, prócz bakalii mieszamy dokładnie do połączenia ze sobą składników w wysokiej misce. Mało można pokroić na kawałki, wtedy lepiej wyrabia się ciasto. Ciasto powinno być zbite. Dodajemy wszystkie bakalie i ponownie mieszamy. Z masy formujemy kulę i zawijamy ją w folię aluminiową, wkładamy na około 1-2h do lodówki. Na blaszkę, wykładamy papier i formujemy małe kulki z masy i lekko spłaszczamy je dłonią. Zapiekamy w 160-180stopniach przez około 20 minut, aż się zarumienią.























Zmieniony przez - blue_hope w dniu 2018-03-09 17:36:02
2

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Bardzo pyszne batoniki kokosowe, miękkie, mokre - super na przekąskę.

Batoniki kokosowe

Składniki:

- 150g wiórków kokosowych,
- 100g miodu,
- odrobina soli,
- czekolada gorzka do posypania (opcjonalnie).

Przygotowanie:

Wszystkie składniki należy dokładnie połączyć w dokładnie połączoną masę. Wykładamy masę na foremkę (keksówkę), którą wcześniej wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy do lodówki na około 1-2h. Po wyciągnięciu masę pokroić na około 1,5cm-2cm szerokie batoniki i można pałaszować.













1

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Mega słodkie i mega pyszne kokosanki

Kokosanki

Składniki:

- 140g białek jaja,
- 100g ksylitolu,
- szczypta soli,
- 200g wiórek kokosowych.

Przygotowanie:

Białka ubijamy z solą. Dodajemy ksylitolu i ubijamy dalej. Dodajemy wiórek i delikatnie mieszamy, aż składniki się połączą. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni Celsjusza, na blachę, wyłożoną papierem (można posmarować jakimś tłuszczem, żeby kokosanki lepiej schodziły już, gdy będą gotowe, inaczej trzeba nieco pomóc sobie nożem ) , na około 20 min, aż kokosanki się zarumienią i pałaszujemy !


Światło mega kiepskie, ale ...grunt, że kokosanki pyszne










3

W kuchni hamuje Cię Twoja własna wyobraźnia...
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Agnieszka_w_kuchni__czyli_coś_z_niczego_;_-t1096225.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
lodzianin1 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 94060 Napisanych postów 363894 Wiek 48 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 1667467
zdjęcia batoników po prostu jak wyjęte z dobrej książki kucharskiej
2

treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11389 Napisanych postów 72661 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958283
OMG
dlaczego ja tutaj wchodziłem głodny
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
kokos kokos kokos kocham wszystko co kokosowe, a te batoniki..... mistrzostwo do kokosanek próbowałem podchodzić bardzo podobnie, ale z erytrytolem.....nigdy nie wyszły
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Pełnoziarnista tarta śliwkowa bez cukru

Następny temat

Błyskawiczny lunch - czyli omlet na toście z ciabatty z porem i selerem

WHEY premium