SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Łaciate brownie

temat działu:

Kuchnia SFD

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6689

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
mega mega mega przepis. cala dieta moglaby sie opierac na tym brownie od tej chwili staly gosc w mojej lodowce!!!
1

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
bardzo mnie to cieszy!
jak masz jakeis zdjęcie to wrzuć

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
to byla pierwsza proba, jednak kolejne juz sa wzorowe, ale ich fotek niestety nie mam poza tym to ciasto ze zdjecia bylo robione w stanowczo za duzej formie, zakupilem mniejszej srednicy i jest luksus





Zmieniony przez - stojeden w dniu 2017-06-22 14:37:16
1

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
ekstra ! ja używałam tu prostokątnej formy i faktycznie nie była zbyt duża , po prostu trzeba uważać i ewentualnie modyfikować czas pieczenia

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
miss, bo Ty sie znasz, wiesz moze jaka ilosc babki jajowatej zrobi robote do sciecia masy? nie wiek czy jej sie uzuwa w gramach, czy moze w kilkudziesieciu gramach czy jak? ja rozuumiem ze zalezy to od objetosci masy ale chociaz tak plus minus, bo nawet nie wiem jak sie do tego zabrac

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5995 Napisanych postów 10061 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214365
stojeden
miss, bo Ty sie znasz, wiesz moze jaka ilosc babki jajowatej zrobi robote do sciecia masy? nie wiek czy jej sie uzuwa w gramach, czy moze w kilkudziesieciu gramach czy jak? ja rozuumiem ze zalezy to od objetosci masy ale chociaz tak plus minus, bo nawet nie wiem jak sie do tego zabrac


hmm zależy co będziesz robił; już mała ilosć babki mocno skleja, ja np. dodaję 5g babki do omleta z 3 jajek i już widzę różnicę w konsystencji
jak dodasz babki, wymieszasz masę i odstawisz na parę minut to zobaczysz jaki kleik się zrobi

jak np masz w przepisie 100g mąki to jak zamiast tego dasz 50g mąki i 10g-15g babki to powinno być OK - tak mi się wydaje
trzeba to rozpracować metodą prób i błędów

jak ktos ma jakies doswiadczenie to niech pisze

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1034 Napisanych postów 4620 Wiek 34 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 35212
dziekuje Ci slicznie za podpowiedzi, trzeba bedzie potestowac

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Domowy izotonik

Następny temat

( NIE FIT ) Domowe bułki do hamburgerów by Malinowa

WHEY premium