SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

!!! -> BIAŁKO JAJA <- !!! ?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 4839

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 255 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 5237
Co myslicie o piciu surowych bialek jaj? Czy jest jakas roznica miedzy powiedzmy jajecznica a tymi bialkami? Slyszalem ze takie bialko ma najwyzsza wartosc biologiczna... Sam od kilku dni pije te bialka a zoltka wywalam (stara sie troche wku**** hehe) No i jest lato mam pewne obawy przed salmonella... Co o tym sadzicie?

Pozdrawiam KUMEK.

"Kto nie walczy ten ginie, a kto umarł ten nie żyje..."

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 525 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 18280
salmonelli można uniknąć wystarczy sparzyć jajka wrzątkiem ,

Bez Masy Nie Ma Klasy , Ale Są Zakwasy.

>>>>Bez Masy Nie Ma Klasy , Ale Są Zakwasy<<<<

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 255 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 5237
Znaczy sie jak? noramlnie jajko w skorupce zanurzyc na chwile we wrzadku?

"Kto nie walczy ten ginie, a kto umarł ten nie żyje..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51562 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
z tego co do tej pory czytałam na ten temat na forum wynika, że białko ścięte jest lepiej przyswajalne niż surowe, więc nie wiem czy jest sens tak się męczyć...zreszta wstukaj w wyszukiwarkę na forum "surowe jajko", to znajdziesz parę artykułów na ten temat.

smoczek
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 506 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 19683
sparzenie wrzatkiem nic nie daje...
jajko otoczone jest skorupka wapienna , i dwoma blonami pergaminowymi sa
tam mikrootwory bez ktore bakterie ( np salmoneli ) przenikaja
i nietety jajko trzeba ugotowac :(

Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51562 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
nie prawda ile razy slysząłem ze wystarczy wyparzyc ja sam ak robie

<<<<Jeśli chcesz komuś obić twarz najpierw ją sam musisz nadstawić>>>>
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 506 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 19683
rob jak chcesz
wyrazam moja opinie i mam na to logiczne uzasadnienie
a jezeli argument " wiele razy slyszalem" jest dla Ciebie wystarczajacy
to prosze bardzo :)
A wracajac do sparzania jajek kiedys tez tak chcialem robic....

Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11148 Napisanych postów 51562 Wiek 30 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
surowe białko jest gorzej przyswajalne niż obrobione termicznie więc to co robisz jest bez sensu. chyba, że planujesz śpiewać zawodowo

Pite(r)
"dla podkreślenia wagi moich słów siłacz palnie pięścią w stół"
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 255 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 5237
Widze ze surowe jaja to zle rozwiazanie, chociaz nie ukrywam ze picie jaj jest wygodniejsze i szybsze niz jakakolwiek obrobka termiczna...ale chyba bede musial zaczac gotowac, w koncu nie moge sie narazac na jakies straty w przyswajalnosci :)

"Kto nie walczy ten ginie, a kto umarł ten nie żyje..."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 506 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 19683
salmonella mi nie straszna :)
ale straty bialka co to to nie ;))))
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 20 Napisanych postów 2925 Wiek 49 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 17201
Surowe bialko jaja jest slabo przyswajalne. Wiec raczej nie radze sie meczyc z piciem surowych jaj, chyba, ze lubisz. Jako alternatywe proponuje jajecznice, omlet, jajka na miekko i twardo (szczegolnie to ostatnie - zero problemu z przygotowaniem, mozna wziasc ze soba i zjesc gdziekolwiek. Tu problemem jest z kolei tluszcz zawarty w zoltku.
Drugim pomyslem moze byc sproszkowane bialko jajka. Znajdz topic w SUPLEMENTACJI: "suplementy 10 razy taniej" Ronowicza. Ja z tego korzystam i sobie chwale.

no pain, no gain

były moderator działu ODŻYWIANIE

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

tranik

Następny temat

SOSY

WHEY premium